Janet Yellen kimondta a szitokszót: kamatemelés

Kitekintő
-
 21.05.04 21:42Gazdaság

Az amerikai pénzügyminiszter, Janet Yellen egy gazdasági fórumon elismerte, hogy a kamatlábaknak lehet, hogy emelkedniük kell majd egy keveset, hogy megelőzzék a gazdaság túlhevülését, amit a koronavírus-járványból történő kilábalás érdekében indított gazdaságélénkítő csomagok válthatnak ki.

3 kapcsolódó hír

Elég egy szó az összeomláshoz

Napi.hu
-
 21.05.05 15:04Pénzügy

Elég volt Janet Yellen amerikai pénzügyminiszternek csak megemlítenie a kamatemelés valamikori lehetőségét és máris esésnek indult a technológiai cégek részvényeinek egekbe húzott árfolyama. Sokak szerint nem volt véletlen az elszólás, vannak akik szerint tesztelni kellett, mit bírnak a befektetők.

Janet Yellen félreértett nyilatkozata után gyengült az arany

ProfitLine
-
 21.05.05 11:30Külföld

Az arany 1.776 dollárig süllyedt, miután tegnap Janet Yellen pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a kamatoknak valamennyire emelkednie kellene, hogy az USA gazdasága ne hevüljön túl.

Janet Yellen: hamarosan gondolkodni kell kamatemelésen

Portfolio
-
 21.05.05 07:53Gazdaság

Előbb-utóbb emelkedni kell a kamatoknak, hogy elkerüljük az amerikai gazdaság túlfűtöttségét – mondta egy keddi rendezvényen Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, a Fed korábbi elnöke. Mindez azért érdekes, mert a jegybank egyelőre még évekig várna a szigorítással elsősorban a munkaerőpiac helyzetére hivatkozva. A pénzügyminiszter…