NATO-csatlakozással oldaná meg Ukrajna az orosz-problémát

Liner
-
 21.04.08 10:25Külföld

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke szerint a határuknál egyre inkább növekvő számú orosz haderő jelentette fenyegetésre a megoldás az lenne, ha az ország csatlakozni tudna az észak-atlanti katonai szövetséghez.

8 kapcsolódó hír

Háborúval fenyegetnek az oroszok Ukrajna Nato-csatlakozása esetén

Blikk
-
 21.04.09 16:31Külföld

Ukrajna elméleti NATO-csatlakozása a feszültség nagyfokú növekedéséhez vezetne az ország délkeleti részén, és visszafordíthatatlan következménnyel járna az ukrán államiságra nézve - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteken.

Az Egyesült Államok aggódik az ukrán helyzet miatt, tárgyal a NATO-szövetségeseivel

Portfolio
-
 21.04.08 21:30Külföld

Az Egyesült Államok növekvő aggodalommal figyeli az orosz agresszió fokozódását Kelet-Ukrajnában, és megvitatja az orosz csapatok mozgását NATO-szövetségeseivel - közölte Jen Psanki fehér házi szóvivő csütörtökön.

Washington növekvő aggodalommal figyeli az orosz tevékenység fokozódását Kelet-Ukrajnában

Magyar Hírlap
-
 21.04.08 22:14Külföld

Fehér Ház: Moszkva több katonát állomásoztat ukrajnai határán, mint 2014 óta bármikor.

Orosz külügy: Ukrajna NATO-csatlakozása visszafordíthatatlan következményekkel járna az ukrán államiságra nézve

Felvidék.ma
-
 21.04.09 16:44Külföld

Ukrajna elméleti NATO-csatlakozása a feszültség nagyfokú növekedéséhez vezetne az ország délkeleti részén, és visszafordíthatatlan következménnyel járna az ukrán államiságra nézve – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján. Zaharova ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek arra a keddi…

Joe Biden elé kerülhet a kárpátaljai magyarok helyzete

Promenad
-
 21.04.09 12:04Külföld

Magyarország a kárpátaljai probléma felvetésére készül a júniusra tervezett NATO-csúcson, értesült lapunk diplomáciai forrásból. Kijev egyre inkább a világpolitika szorításában vergődik: közeledne a NATO-hoz, miközben Kelet-Ukrajnában mind kiélezettebb a katonai helyzet. A Biden-kormány szívesen faragna Moszkva-ellenes vazallust Ukrajnából, de…

Ukrajna a NATO-tól remél megoldást

Magyar Szó
-
 21.04.08 19:02Külföld

Kelet-Ukrajnában egyre súlyosabb a helyzet, sokan már orosz–ukrán háborútól tartanak. Moszkva csapatokat küldött a térségbe, amit Kijev és a Nyugat is rossz néven vett. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a háború a NATO-csatlakozással kerülhető el.Volodimir Zelenszkij (Fotó: themoscowtimes.com)

Küszöbön az orosz-ukrán háború?

10perc.hu
-
 21.04.09 17:27Külföld

Egyre több a haláleset a Donyec-medencében kiéleződött helyzet miatt, az ukrán erők és a kelet-ukrajnai orosz szakadárok immár folyamatosan lövik egymást, ráadásul a Kreml nyíltan megfenyegette Kijevet.

Ketten haltak meg egy hátborzongató balesetben az Ungvári járásban és háború fenyeget Ukrajnában: április 8-i hírössz…

Kárpátinfo
-
 21.04.09 09:30Külföld

Ketten haltak meg egy hátborzongató balesetben az Ungvári járásban (Fotó); Keleten a helyzet változik: háború fenyeget Ukrajnában?; A számok alapján Kárpátalja a narancssárga zónában van; Zelenszkij Donbászra érkezett, előretolt ukrán állásokat szemlél meg; Napi 81 hrivnyába kerül egy katona étkeztetése. Kiemeltük azokat a…