Kényszeríthették a Szputnyik V vakcina tesztelőit

ATV
-
 21.04.07 16:12Külföld

Az EMA a jövőhét folyamán megkezdi annak vizsgálatát, hogy az orosz Szputnyik V vakcina klinikai tesztelése során betartották-e a nemzetközileg elfogadott etikai és tudományos előírásokat.

7 kapcsolódó hír

Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség a Szputnyik V klinikai tesztjeinek etikusságát

Liner
-
 21.04.08 06:11Külföld

Azt vizsgálja az EMA, hogy az orosz vakcina klinikai tesztjein valóban önkéntesen vettek-e részt a katonák és állami munkavállalók.

Kényszerítették a Szputnyik V vakcina tesztelőit?

NLC
-
 21.04.07 14:45Külföld

Az Európai Gyógyszerügynökség aggódik a klinikai vizsgálatok jogszerűsége miatt.

Súlyos gondot sejtenek az orosz oltás körül

Napi.hu
-
 21.04.07 11:48Külföld

Sajtóértesülés szerint az Európai Gyógyszerügynökség a következő időszakban azt vizsgálja, hogy az orosz Szputnyik V koronavírus-vakcina klinikai tesztelése során betartották-e az ezzel kapcsolatos nemzetközi etikai szabályokat.

Vizsgálat kezdődhet, hogy valóban önkéntesek voltak-e a Szputnyik vakcina tesztjeinek önkéntesei

Portfolio
-
 21.04.07 16:00Külföld

Az európai gyógyszerügynökség vizsgálatokat kezdhet jövő héten, hogy az orosz Szputnyik V-vakcina klinikai vizsgálatai nem sértették-e meg a globális etikai és tudományos irányelveket – írja a Financial Times. Az EMA egyelőre nem erősítette meg a hírt, de ha valóban lesz ilyen vizsgálat, a vakcina európai engedélyezése múlhat rajta.

Kényszeríthették a Szputnyik V klinikai vizsgálatainak résztvevőit

Népszava
-
 21.04.07 10:33Külföld

Aggodalmak merültek fel a SzputnyikV oltóanyag klinikai tesztelésével kapcsolatban, az Európai Gyógyszerügynökség az etikai előírások betartását vizsgálja.

Állami kényszer, vagy etikus fejlesztés eredménye a Szputnyik V klinikai tesztje és hol tart az AstraZeneca bevizsgálása…

Városi Kurír
-
 21.04.08 09:55Vélemény

Az emberiség nem olyan távoli múltjában, már volt példa, méghozzá tömegesen is, arra, hogy akaratunk ellenére váltunk emberkísérletek részeseivé.  A hatalom erre a célra nagy előszeretettel használja a neki leginkább kiszolgáltatottabbakat: koncentrációs táborokba zártakat, foglyokat, katonákat, és mint az a Szputnyik V esetében is felmerült,…

Nagyon sötét dolgok kerültek elő a Szputnyik vakcina engedélyezéséről

Nuus
-
 21.04.07 15:48Külföld

Az Európai Gyógyszerügynökség vizsgálja, betartották-e az etikai előírásokat a Szputnyik tesztelése során.