Hedge fund-csőd miatt zuhannak a bankok, Sorosék is felülnek a bitcoin-vonatra

Privátbankár
-
 21.03.29 12:30Pénzügy

Enyhén optimista a tőzsdék hangulata Európában annak ellenére, hogy legalább három itteni nagybank érintett egy amerikai hedge fund tízmilliárd dolláros nagyságrendű összeomlásában. Részben kiszabadították a megfeneklett hajót Egyiptomban, bár a forgalom még nem indult újra. Már a Soros Fund is bitcoinozik.

4 kapcsolódó hír

Komoly veszteségeket szenvedhetett el két nagybank, bedőlési hullámtól tart a piac

Napi.hu
-
 21.03.29 15:34Gazdaság

Komoly veszteségeket szenvedhetett el két nagybank is, miután kényszerlikvidálni kellett egyik hedge fund ügyfelük pozícióit a részvénypiacon. A piac most azt lesi, megvan-e a veszélye annak, hogy dominóeffektus induljon el a tőzsdéken. Van, aki már a Lehman-csőddel riogat.

Hedge fund csőd?! Furcsa eladások a tőzsdén

ProfitLine
-
 21.03.29 13:30Gazdaság

Komolyabb leépítést láthattunk néhány részvényben a múlt hét végén. A Goldman 10,5 milliárd dollár értékben adott el blokkokban Baidu, Tencent, Vipshop, ViacomCBS, Discovery, Farfetch, iQiyi és GTS Techedu részvényeket - áll az Erste mai elemzői anyagában.

Durva hullám söpör végig a tőzsdéken, ütik a bankok részvényeit

Portfolio
-
 21.03.29 11:11Gazdaság

Alaposan megütötték több nagybank részvényeit a befektetők, miután a nagyobb pénzintézetek közül több is figyelmeztetett, hogy egy amerikai hedge fundhoz kapcsolódóan masszív veszteségeket szenvedhetnek el. Bár a szóban forgó hedge fundot senki nem nevezte meg, nagy valószínűséggel az Archegos Capitalról van szó.

Tízmilliárd dolláros kárt okozhat egy amerikai hedge fund összeomlása

Euronews
-
 21.03.29 15:15Külföld

Az összeomló befektetési cég többnyire ázsiai részvényeket vásárolt.