6 érdekesség a nemzetközi nőnapról, amit biztosan nem tudtál

Femcafe
-
 21.03.08 09:15Életmód

Március 8-át már több mint 100 éve Nemzetközi Nőnap néven ismeri a világ. Egyes országokban ez a tüntetések napja, más helyeken a nők teljesítményének megünneplésére és a nemek közötti egyenlőség előmozdítására szolgál. Hoztunk most 5 olyan érdekességet, amit vélhetően te sem tudtál erről a jeles ünnepről.

7 kapcsolódó hír

A nemek közötti egyenlőség mérföldköve lesz a tokiói olimpia

Demokrata
-
 21.03.08 11:17Sport

A sportolók majdnem 49 százaléka nő lesz, és így ez tekinthető majd az első olyan olimpiának, ahol szinte egyenlő arányban szerepel a két nem.

Nemek közötti egyenlőség? Felejtse el!

Azenpenzem
-
 21.03.08 06:34Gazdaság

A mától kezdődő újabb lezárások súlyos terheket rónak a lakosságra, de leginkább a nők szenvedik meg a helyzetet. A mai nemzetközi nőnapon nincs sok ünnepelni való, hiszen az Európai Parlament felmérése szerint a járvány tovább növelte a nemek közti egyenlőtlenségeket, és rontott az erőszaknak kitett nők helyzetén is. Ha ebben a…

A járvány hátrányos hatást gyakorolt a nőkre nézve

ProfitLine
-
 21.03.07 01:00Gazdaság

Az Európai Bizottság pénteken közzétett, a nemek Európai Unión belüli egyenlőségéről szóló éves jelentése szerint a koronavírus-járvány jelentősen súlyosbította a nők és férfiak között fennálló egyenlőtlenségeket az élet szinte minden területén, és visszavetette az elmúlt évek előrehaladását e téren.

A nőket jobban sújtja a világjárvány

Szabad Európa
-
 21.03.08 10:30Külföld

A világjárványban gyakoribbá vált a nők elleni otthoni erőszak – állapítja meg az Európai Unió rendes éves jelentése a nemek közti egyenlőségről. De a nehezen kivívott női jogokat is alaposan megingatta a koronavírus.

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is

HVG
-
 21.03.08 11:41Belföld

Szociális célú, az emberek jólétét érintő jogszabályokat mutatott be az Európai Bizottság, amelyek megszüntetnék a nemek közötti bérszakadékot és csökkentenék a szegénységet.

Bizottsági jelentés: a nőkre nagyobb csapást mér a járvány

Euronews
-
 21.03.07 16:23Gazdaság

A nemek Európai Unión belüli egyenlőségéről szóló éves brüsszeli jelentés szerint a koronavírus-járvány súlyosbította a nők és férfiak között fennálló egyenlőtlenségeket.

Nőnap a Covid árnyékában

Győr Plusz
-
 21.03.07 19:13Egészség

A nemzetközi nőnapra készülve az Európai Bizottság közzétette 2021. évi jelentését a nemek közötti egyenlőség Eu-n belüli érvényesüléséről, amely azt mutatja, hogy a Covid19-világjárvány hátrányos hatást gyakorolt a nőkre. A világjárvány súlyosbította a nők és férfiak között fennálló egyenlőtlenségeket az élet szinte minden területén.…