Itt a rendelet a szigorításról: mutatjuk a sok kivételt, ami nyitva lehet hétfőtől is

Privátbankár
-
 21.03.05 17:39Gazdaság

Hétfőtől mindenhol kötelező a maszk, nyitva lehetnek az alapvető árukat forgalmazó boltok, a gyógyszertárak, a szervizek és egyes szolgáltatók. Be kell zárni két hétre a kaszinókat és egymilliós bírság és akár egy éves bezárás fenyegeti a tiltás alá eső más üzleteket is, ha mégis működnek az átmeneti időszakban.

8 kapcsolódó hír

Megjelentek a Magyar Közlönyben a szigorítás részletei

24.hu
-
 21.03.05 16:34Belföld

Lakott területen belül mindenhol kötelező a maszk, de sok üzlet maradhat nyitva.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Adó
-
 21.03.05 17:10Gazdaság

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Megjelent a várva várt kormányrendelet a lezárás részleteiről

Jogászvilág
-
 21.03.05 17:04Gazdaság

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Nyitva maradhatnak a lottózók, a kertészeti boltok, az építőanyagot és állateledelt árusító üzletek, valamint a piacok is

RTL Klub
-
 21.03.05 18:26Bulvár

Az éttermek továbbra is szállíthatnak házhoz, és nem kell teljesen bezárniuk a szállodáknak sem. Egyebek közt ez is kiderült a hétfői szigorításokról szóló részletszabályokból. Az is benne van, hogy nyitva maradhatnak például a lottózók, a kertészeti boltok, az építőanyagot és állateledelt árusító üzletek, valamint a piacok is. Nőnapon, vagyis jövő

Mi zár be és mi marad nyitva a jövő héten?

Hiros
-
 21.03.05 11:22Belföld

A csütörtöki kormánybejelentésből kiderült, hogy az iskolák, óvodák mellett bezárnak a nem élelmiszert árusító üzletek, azóta azonban több részlet is megjelent a szigorításokkal kapcsolatban. De utánakérdeztünk annak is, mi a helyzet az ügyfélszolgálatokkal. Cikkünk folyamatosan frissül.

Mindenki a korlátozási szabályok részleteit várja, de a Magyar Közlöny oldala szinte elérhetetlen

Magyar Hang
-
 21.03.05 10:42Belföld

Gulyás Gergely és Orbán Viktor is a részletes szabályozásoktól ígérte a helyzet tisztázását, ám ezek még mindig nem olvashatók.

Szigorítások

Szegvár Online
-
 21.03.06 12:58Megyei

A rendeletben szerepel, hogy ezentúl mindenhol maszkot kell hordani lakott területen belül. Eddig ez csak a tízezer főnél népesebb városokban volt kötelező, az önkormányzat pedig dönthetett arról, hogy mely közterületeken teszi azzá. Mostantól mindenhol kell a maszk, felmentést csak a hatévesnél fiatalabb gyerekek, az értelmi vagy…

Mutatjuk a hétfőtől életbe lépő legfontosabb szabályokat

Origo
-
 21.03.05 17:24Belföld

Zárnak az iskolák és az óvodák, de lesznek szolgáltatások, amelyek továbbra is elérhetők.