Ötezer orvos és ápoló hagyja ott az állami egészségügyet

168.hu
-
 21.03.02 15:11Belföld

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató szerint a 110 ezer dolgozónak nagyjából a 95 százaléka írta alá az új szerződését. A hiányzó munkaerőt átcsoportosítással pótolják majd.

20 kapcsolódó hír

Új munkaszerződés: sokan csak azért írják alá, mert nincs más választásuk

ATV
-
 21.03.02 19:25Belföld

5500 dolgozó távozott az állami egészségügyből az új munkaszerződések miatt. Számos kórházi osztály működése veszélybe került. A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke azt mondta, az egyik megoldás a közalkalmazotti jogviszony visszaállítása lehet. Az országos kórház-főigazgatóság vezetője szerint ők nyitottak a további…

A kórházi dolgozók 95 százaléka aláírta az új szerződését

hirado.hu
-
 21.03.02 15:24Belföld

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint.

Munkaerőhiány miatt felfüggesztették a Szent Imre Kórház kardiológiai osztályának működését

Liner
-
 21.03.03 12:24Életmód

Bár Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató kedd este arról beszélt, teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás, a valóságban azonban ez mégsem így történt.

Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

Metropol
-
 21.03.02 15:29Vélemény

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint.

„A fizetésem 40 százalékát is elveszthetem” - általános a kiábrándultság az ápolóknál

G7
-
 21.03.03 06:49Életmód

Az orvosokkal szemben az ápolók számára csak hátrányokkal jár az új szerződés, így megalázva érzik magukat, akik aláírták. Nem is volt erre mindenki hajlandó.

Kórházi osztályok válhatnak működésképtelenné

HáziPatika
-
 21.03.02 13:36Egészség

Bár tegnap éjfélkor lejárt az eredetileg péntekig kijelölt határidő az új szolgálati jogviszonyon alapuló szerződések aláírására, még csak most körvonalazódik, hogy pontosan hány egészségügyi intézményt érintenek hátrányosan a felmondások. Van, ahol

Országos kórház-főigazgató: az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

Jenei Zoltán azt mondta, hogy több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet - vélekedett.     Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás…

444: Eluralkodott a káosz a tatabányai kórházban, egyedül a katonák tűnnek nyugodtnak – Egy mentőtiszt azt mondja, …

Propeller
-
 21.03.02 15:40Belföld

Nagyon sokan döntöttek úgy, hogy nem írják alá az új jogviszonyról szóló szerződést, így veszélybe került a sürgősségi ellátás a Szent Borbálában. A 444 helyszíni riportot készített az áldatlan állapotokról. Még hétfőn került nyilvánosságra, hogy felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a Szent Borbála Kórház sürgősségi…

Van, ahol komplett kórházi osztályok mondtak fel, másutt leállt a szakrendelés

Szabad Európa
-
 21.03.02 13:45Egészség

Országszerte egyre több egészségügyi intézményében álltak fel vagy fenyegetnek felmondással orvosok és ápolók, akiknek hétfő éjfélig kellett aláírniuk az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. 

Jahn Ferenc kórház: Nem vált működésképtelenné a II. belgyógyászati osztály

HVG
-
 21.03.02 18:13Belföld

Az osztály orvosai közül végül nem hárman, hanem 12-en írták alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést az intézmény szerint.

Fekete hétfő: sok orvos és ápoló mondott nemet

Népszava
-
 21.03.02 06:20Belföld

Nem megy simán egészségügyi szolgálati szerződések aláírása, a legtöbben alig néhány nappal a határidő előtt kapták kézhez a konkrét munkaszerződésüket.

Több mint ötezer orvos és ápoló távozik; kilépett a Néppártból a Fidesz– Megjelent a Pesti Hírlap

Pesti Hírlap
-
 21.03.03 13:09Vélemény

A szerdai Pesti Hírlap témáit ajánljuk olvasóink figyelmébe. Több mint ötezer orvos és ápoló távozik. Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató szerint a 110 ezer dolgozónak nagyjából a 95 százaléka írta alá az új szerződését. A hiányzó munkaerőt átcsoportosítással pótolják majd. Az Európai Néppárt (EPP) szerdai ülésén megszavazta az új…

Fidesz: Gyurcsány több ezer orvost és ápolót tett utcára

Városi Kurír
-
 21.03.02 19:55Belföld

A Fidesz szerint a "baloldal álhíreivel" ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, eközben pedig minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik. "Gyurcsányék beszélnek az egészségügyi dolgozókról?".

Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

Magyar Nemzet
-
 21.03.02 15:39Belföld

A betegellátás biztosított, azonban az egészségügyön egyre nő a nyomás.

A magyar egészségügyi dolgozók 5%-a nem dolgozik mától

Szegeder
-
 21.03.02 15:31Belföld

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt.

Országos kórházi főigazgató: Az egészségügyben dolgozók 95 százaléka aláírta a szerződést

Telex
-
 21.03.02 14:58Belföld

Körülbelül 5500 orvos és ápoló eshetett ki így a betegellátásból, de Jenei Zoltán szerint átcsoportosítással megoldhatók a feladatok.

104 500 ember, az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

Magyar Hírlap
-
 21.03.02 14:54Belföld

Minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is.

Orbán őrjöng! – A fiatal ellenzéki politikus gyakorlatilag kimondta, Orbán alkalmatlan bármire is

BalraMagyar
-
 21.03.03 05:50Vélemény

Orbán Viktornak elment a maradék esze! Eddig is veszélyben volt a betegellátás, eddig is kóros orvos- és nővérhiány volt, de a káoszkormányzás koronázatlan királya most tudatosan arra készteti a kórházi dolgozókat, hogy tömegesen mondjanak fel a járvány kellős közepén! Komplett kórházi osztályok állnak le, műtőkben kapcsolják le a villanyt,…