Ha kilép a Fidesz a Néppártból, Kaczynskiék Konzervatív frakciója "a logikus" irány?

ATV
-
 21.03.01 17:15Külföld

Bár fideszesek azt sem zárják ki, hogy ha Orbán Viktor elhagyná a Néppárt frakcióját, "blokkoló kisebbségi" szövetséget alkothatna az Európai Parlamentben, kormányközeli források és szakértők most inkább a Konzervatívokhoz való csatlakozást nevezték "logikus" iránynak.

4 kapcsolódó hír

Manfred Weber mindenáron megszavaztatná az alapszabály-módosítást

Demokrata
-
 21.03.02 09:51Külföld

Orbán Viktor miniszterelnök levelében arra figyelmeztette Manfred Webert, hogy amennyiben a módosítást megszavazzák, a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot.

A Fidesz kész elhagyni az Európai Néppártot

Magyar Szó
-
 21.03.01 23:12Külföld

Orbán Viktor és Manfred Weber budapesti találkozója 2019 márciusában (Fotó: MTI)Ha a pénteken elfogadott rendelkezéseket megszavazzák, a Fidesz elhagyja az Európai Néppárt (EPP) képviselőcsoportját.

Orbán kalandorsága és a Fidesz néppárti tagsága

Hírklikk
-
 21.03.02 20:15Külföld

Közeledik az idő, amikor Orbán pártját kiteszik az Európai Néppárt frakciójából, mert a CDU/CSU képviselői is meg akarják szavazni a frakció új működési szabályzatát. Hiába fenyegetőzik a magyar miniszterelnök, aki két napja a Kormányfői Hivatal fejléces papírján üzent pártügyben Manfred Webernek – szögezi le a Süddeutsche Zeitung,…

Orbán emelte a tétet a Néppárt vitájában

Magyar Hírlap
-
 21.03.02 04:41Külföld

Nyilvánvalóan a Fideszre szabott, jogilag problémás alapszabály-módosítási javaslatról szavaznak a héten az európai parlamenti képviselőcsoportban.