Orvosi Kamara: komoly baj van a kórházakban, nem megfelelően alkalmazzák a jogszabályokat

SzMo
-
 21.02.26 14:56Belföld

Kincses Gyula szerint a legtöbb orvos alá fogja írni a szerződést, többen is, mint amiről hallunk. Vidéken kevésbé van más választásuk.

5 kapcsolódó hír

MOK-elnök az orvosok új munkaszerződéséről: a végpontokon, az intézményekben van komoly baj

ATV
-
 21.02.25 21:20Belföld

Kincses Gyula szerint a Magyar Orvosi Kamarának a jogszabályalkotásban sikerült eredményeket elérnie, az Országos Kórházi Főigazgatósággal az elmúlt időszakban egy aktív partneri kapcsolat alakult ki. Ugyanakkor úgy látja: hiába tűrhetőek a jogszabályok, ha nem megfelelően alkalmazzák őket az intézményekben.

Kamarai elnök: orvosokat zsaroltak meg

Propeller
-
 21.02.26 08:50Belföld

Hiába tűrhetőek a jogszabályok, ha nem megfelelően alkalmazzák őket az egészségügyi intézményekben – mondta csütörtök este Kincses Gyula az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Fotó: MTI

Kincses Gyula: egy kisebb számú orvoscsoport ellenállása is megbéníthatja a rendszert

Infostart
-
 21.02.26 13:23Belföld

A Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádióban elmondta, egyes szakmákban az utóbbi években kialkudott ügyeleti díjuknál tényleg kisebb pénzt kaphatnak az orvosok, de ennél nagyobb baj látszik a szakdolgozók jövőjével kapcsolatban.

Kincses: Van olyan orvos, akit azzal zsarolnak, ha nem írja alá a szerződést, nem kap munkát

HVG
-
 21.02.26 13:08Gazdaság

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint már sikerült eredményeket elérniük, de ez csak akkor jó, ha az intézményekben is van látszata.

Kincses Gyula: Öngól zsarolni az orvosokat

Klubrádió
-
 21.02.26 12:39Vélemény

Hiába sikerült eredményeket elérni és megfelelő garanciákat kialkudni, az egyes intézményekben még mindig problémák vannak az új jogviszonnyal kapcsolatban – mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Kincses Gyula szerint vannak olyan orvosok, akiket szó szerint megzsaroltak, hogy írják alá a szerződést.