Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

HVG
-
 21.02.26 21:30Gazdaság

Pénteken két körben is összehívta a Szegedi Tudományegyetem és a Klinikai Központ vezetése azt a több száz orvost, akik nem írták alá az egészségügyi szolgálati munkaszerződést. Úgy tudjuk, hogy az egyetemi vezetőknek nem sikerült meggyőzniük az orvosokat. Ha hétfő éjfélig nem gondolják meg magukat, keddtől megáll az élet a…

5 kapcsolódó hír

A szegedi klinikákon közel 300 orvos nem hajlandó aláírni a szerződését március elsejéig

Telex
-
 21.02.25 20:49Belföld

„Ez így egy olyan szerződés, amit ceruzával írtak, de a radír ott van mellette az asztalon” – mondta a Telexnek egy orvos.

„Aki nem írja alá a szerződést, nem jöhet vissza az SZTE-re sem 1 év múlva, sem 5-10 év múlva”

Szegeder
-
 21.02.26 11:10Belföld

Tegnap jelent meg a sajtóban a hír, hogy 300 szegedi orvos tagadta meg munkaszerződésének aláírását, mert nem elégedettek az abban foglaltakkal. Most egy levélrészlet került ki, melyben azt írják, aki most nem szignál, máskor sem fog.

Egy mentős közjegyzőnél tett nyilatkozatot, hogy kényszer hatására írja alá a szerződését

Telex
-
 21.02.27 06:49Belföld

Nyilatkozatában azt írja: tapasztalatát és végzettségét csak az állami ellátórendszerben tudja kamatoztatni, de nem ért egyet az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal.

Több száz orvos nem akarja aláírni a szerződését a szegedi klinikákon

Index
-
 21.02.25 22:17Belföld

Szerintük nem tisztázottak a feltételek, közel 300-an írtak levelet az intézményvezetőnek.

Szegeden sem írják alá az orvosok a szerződéseiket

Óbuda Most
-
 21.02.26 19:44Egészség

300 orvos nem írta alá a szegedi klinikán az új munkaszerződését. Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény miatt több szakmai szervezet közösen fordult az alapvető jogok biztosához és a nemzetközi munkaügyi szervezethez. Hétfő éjfélig hosszabbították meg az aláírási határidőt, de sokan még mindig nem kapták meg a…