Klímaváltozás: fontos magyar tudományos testület alakult

Privátbankár
-
 21.02.24 10:33Gazdaság

Az éghajlatváltozással kapcsolatos tudományos eredmények sokszor ellentmondásosnak tűnnek, az ENSZ testületének mintájára most megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület segíti a kormányzatot és más szereplőket az eligazodásban.

5 kapcsolódó hír

Megalakult a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület

Tudás.hu
-
 21.02.24 05:36Tudomány

Az éghajlatváltozással kapcsolatos legújabb tudás és kutatási eredmények magyarországi vonatkozásait szeretné összegezni tudományos értékelő jelentésekben a frissen megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC), amely áprilisra tervezi első tudományos konferenciáját. A HuPCC az ENSZ Éghajlatváltozási…

Hiánypótló magyar testület alakult

Infostart
-
 21.02.23 19:59Tudomány

Az éghajlatváltozással kapcsolatos legújabb tudás és kutatási eredmények magyarországi vonatkozásait szeretné összegezni tudományos értékelő jelentésekben a frissen megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC), amely áprilisra tervezi első tudományos konferenciáját.

Megalakult a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület

Népszava
-
 21.02.24 11:45Gazdaság

Magyarországon is megalakult az ENSZ hasonló szervezetének mintáját követő éghajlatváltozási tudományos testület. A szakmai alaposságú felfedezések elfogulatlan összegzését ígérik.

Az IPCC mintájára megalakult a HuPCC, a magyar klímavédelmi tudományos testület

Qubit
-
 21.02.23 16:30Tudomány

A szervezet minden olyan tudományterület kutatóit igyekszik összefogni, amelynek valamilyen módon köze van az éghajlatváltozás tanulmányozásához. Áprilisban jön az első nagy magyar klímakonferencia, amelyre főként fiatal kutatók jelentkezését várják.

Megalakult a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC)

met.hu
-
 21.02.24 13:13Időjárás

Meteorológus szakemberek részvételével létrejött a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (Intergovernmental Panel on Climate Change; IPCC) nemzeti szintre honosított tudományos tanácsadó fóruma. A Tudományos Testületet azzal a céllal hoztak létre, hogy az…