Hazai kutatás eredményei segíthetnek a citromfűtermesztésben

A fajtaválasztásnak növényvédelmi szempontból fontos szerepe van, ugyanakkor a betegség-ellenállóságra a gyógynövények nemesítése során jelenleg kevés figyelmet fordítanak.

3 kapcsolódó hír

Magyar kutatás hozhat óriási változást az egyik népszerű gyógynövény termesztésében

A fajtaválasztásnak növényvédelmi szempontból fontos szerepe van, ugyanakkor a betegség-ellenállóságra a gyógynövények nemesítése során jelenleg kevés figyelmet fordítanak. Kovács Gergő, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (Szent István Egyetem) doktorjelöltje a napokban megvédett doktori értekezésében a citromfű (Melissa…

Fontos változások léptek életbe a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi kampuszán

Heol
-
 21.02.22 16:38Belföld

Dr. Bujdosó Zoltán, a gyöngyösi kampusz igazgatója a február elsejétől érvényes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen történt változásokról tájékoztatta portálunkat.

Érdekes kísérlet lesz! – Létrejött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

AgrárUnió
-
 21.02.22 11:19Mezőgazdaság

A gödöllői székhelyű Szent István Egyetem (SZIE) Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) néven folytatja működését 2021. február 1-től. 
Az alapítványi fenntartásba kerülő, várhatóan megnövelt költségvetésű intézmény a január 31-én megszűnt Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) feladatainak nagy részét is átveszi.