Teljes a politikai káosz Olaszországban

Kitekintő
-
 21.01.29 08:43Külföld

Az olaszországi kormányalakítási konzultációk második napján, csütörtökön a baloldali Demokrata Párt Giuseppe Conte lemondott miniszterelnök újabb kormányalakítási megbízatását támogatta, Matteo Renzi korábbi kormányfő más miniszterelnök-jelöltet javasolt, a jobbközépet vezető Matteo Salvini pedig választásokat sürgetett.

5 kapcsolódó hír

„Olyan politikai erők egyesültek, amelyekben semmi közös nem volt”

Demokrata
-
 21.01.28 12:12Külföld

Riccardo Molinari az olasz kormányválságot a 2019-ben párt nap alatt megalakult második Conte-kormány eredetére vezette vissza.

Szövetségesei is szabadulnának a lemondott olasz miniszterelnöktől

hirado.hu
-
 21.01.28 12:22Külföld

Szövetségesei is szabadulnának Giuseppe Conte olasz kormányfőtől a Liga frakcióvezetője szerint.

Liga: Szövetségesei is szabadulnának Conte olasz kormányfőtől

Mandiner
-
 21.01.28 12:24Külföld

Riccardo Molinari frakcióvezető politikai anomáliának nevezte az Öt Csillag Mozgalmat, amely önmagát megtagadva először a jobbközéppel, aztán a balközéppel kötött szövetséget a hatalmon maradásért.

Olasz kormányválság: a jobboldal összefogott és új választásokat követel

Portfolio
-
 21.01.28 12:13Külföld

Szövetségesei is meg akarnak szabadulni Giuseppe Conte olasz kormányfőtől az ellenzéki Liga párt képviselőházi frakcióvezetője szerint. Riccardo Molinari az olasz kormányválsággal kapcsolatban az MTI-nek úgy vélekedett, hogy a hivatalban lévő, második Conte-kabinet belső ellentétei vezettek a mostani krízishez.

Már szövetségesei is meg akarnak szabadulni Giuseppe Contétól

Magyar Hírlap
-
 21.01.28 12:34Külföld

A baloldali koalíció a miniszterelnök lecserélésével maradna hatalmon, a jobboldal viszont új választásokat akar - hangsúlyozta a Liga képviselőházi frakcióvezetője.