Az EU-n belüli adóügyi információcsere hiányosságai hozzájárulhatnak az adóelkerüléshez és az ad…

Adózóna
-
 21.01.27 07:00Gazdaság

Az Európai Unió tagállamai közötti adóügyi információcsere továbbra sem elegendő a méltányos és eredményes adózás biztosításához az egységes piacon, a hiányosságok hozzájárulhatnak az adóelkerüléshez és az adókijátszáshoz – közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke kedden.

4 kapcsolódó hír

A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

HVG
-
 21.01.26 18:02Belföld

Az Európai Unióban az adók beszedése az egyes tagállamok hatáskörébe tartozik. Ugyanakkor az unió feladata, hogy segítse őket az adókikerülés és adókijátszás elleni küzdelemben. Az Európai Számvevőszék az adóügyi információk cseréjének ellenőrzése kapcsán tapasztalt hiányosságokat.

Olyan rendszert épített fel az unió, amely az adóelkerülést segíti

Mandiner
-
 21.01.27 09:04Vélemény

Az Európai Unió tagállamai közötti adóügyi információcsere továbbra sem elegendő a méltányos és eredményes adózás biztosításához az egységes piacon, a hiányosságok hozzájárulhatnak az adóelkerüléshez és az adókijátszáshoz, közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke kedden.

Gondokat okoznak az EU-s adóügyi kooperáció hiányosságai

VG
-
 21.01.26 17:56Gazdaság

A tagállamok közötti információcsere hiányosságai elősegítik az adókikerülést és az adókijátszást.

Az Unión belüli adóügyi információcsere hiányosságai hozzájárulhatnak az adókikerüléshez és az adókijátszáshoz

Debreceni Nap
-
 21.01.27 08:12Külföld

Az Európai Számvevőszék ma közzétett különjelentése szerint az Európai Unió tagállamai közötti adóügyi információcsere továbbra sem elegendő a méltányos és eredményes adózás biztosításához az egységes piacon. A problémák nem kizárólag az uniós jogszabályi keretet, hanem annak végrehajtását és nyomon követését is érintik. A számvevők…