Elszabadultak az indulatok: hatalmas a tüntető tömeg Oroszországban, a hatóságok már erőszakot…

Blikk
-
 21.01.23 20:59Külföld

Több tízezren vonultak utcára Oroszországban azért, hogy a 30 napra vizsgálati fogságba helyezett Alekszej Navalnij szabadon bocsátásáért tüntessenek. A megmozdulásokat többnyire az ellenzéki politikus munkatársai és támogatói szervezték - és maga Navalnij is arra biztatta híveit, hogy tiltakozzanak.

6 kapcsolódó hír

“Szabadságot Navalnijnak!”: A korrupció ellen is tiltakoznak Putyin ellenfelének támogatói

Szabad Európa
-
 21.01.24 13:06Külföld

Elemzők szerint átalakíthatják a politikai erőviszonyokat a most folyó oroszországi tüntetések. A tiltakozásokat Alekszej Navalnij legújabb, korrupciós ügyeket feltáró riportja fűti.

A világ Moszkvára figyel, elszabadultak az indulatok

Index
-
 21.01.23 17:30Külföld

A harminc napra vizsgálati fogságba helyezett Alekszej Navalnij szabadon bocsátásáért országos tüntetések kezdődtek. Feszült a helyzet.

Hógolyókkal dobálták meg ellenzéki tüntetők a rendőröket Moszkvában

Népszava
-
 21.01.24 17:26Külföld

Több olyan fiatal is az utcára ment, akik korábban még sosem jártak tüntetésen.

Navalnij feleségét is elvitték a rendőrök a moszkvai tüntetésről

Euronews
-
 21.01.23 14:57Külföld

Ezt ő maga, vagyis Julija Navalnaja jelentette be szombaton, amikor országszerte sok ezren tüntettek férje, Alekszej Navalnij szabadon bocsátásáért. Navalnij a mérgezésből felépülve egy hete tért haza, és azonnal letartóztatták.

A Navalnij-akció

Parameter
-
 21.01.24 14:57Külföld

Nem is a létszám volt rendkívüli – ha az első becsléseknek hihetünk, 2011–12 telén többen vonultak ki az utcákra Moszkvában –, hanem az egyetemesség. Oroszországban száztíz városban tiltakoztak Szentpétervártól Vlagyivosztokig, és akkor még nem beszéltünk a külföldről. Valamint az elszántság – olyan még nem volt, hogy a tüntetők…

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

HVG
-
 21.01.23 19:57Külföld

Oroszország több száz városában és kisebb településén vonultak utcára ellenzéki tüntetők, hogy a múlt vasárnapi hazatérése után azonnal őrizetbe vett és 30 napos elzárásra ítélt Alekszej Navalnij szabadon bocsátását követeljék. A legtöbben, mintegy 40 ezren, Moszkvában gyűltek össze és több városban komoly összetűzések alakultak ki a…