Az orosz hatóságok letartóztatták a szombati Navalnij-tüntetés szervezőit

444.hu
-
 21.01.21 20:56Külföld

Navalnij hétfőn szólította fel videóüzenetben az embereket, hogy menjenek utcára.

9 kapcsolódó hír

Navalnij szabadon bocsátását telefonon követeli az EU

168.hu
-
 21.01.22 15:45Külföld

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus azonnali szabadon bocsátását sürgette a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott pénteki telefonbeszélgetése során.

Kilenc napra őrizetbe vették Navalnij szóvivőjét

888.hu
-
 21.01.22 14:22Baleset-bűnügy

Őrizetbe vették pénteken az orosz ellenzéki politikus szóvivőjét, aki így nem tud részt venni az ellenzék szombatra tervezett tüntetésén.

Forranak az indulatok az ellenzéki politikus letartóztatása miatt - a lengyelek is kiállnak Navalnij mellett

Napi.hu
-
 21.01.21 19:22Külföld

Figyelmeztette csütörtökön az orosz főügyészség és a belügyminisztérium a szombatra tervezett országos ellenzéki tiltakozás szervezőit, hogy az általuk az Alekszej Navalnij Kreml-ellenes politikus támogatására előkészített tüntetéseket törvényellenesnek tekinti. Közben a lengyel szejm az orosz ellenzéki szabadon bocsátására szólította fel…

A forgalomból emelte ki az orosz rendőrség Navalnij ügyvédjét

Szabad Európa
-
 21.01.22 14:54Külföld

Az autójából vitték a rendőrök az orosz ellenzéki politikus ügyvédjét, mivel a hatóságok szerint nem engedélyezett tiltakozást népszerűsített. Az ügyvédnő szerint a kormány fél a szombatra tervezett országos tiltakozástól, azért vették őrizetbe.

Kreml: törvénysértő a készülő Navalnij-párti tüntetés

10perc.hu
-
 21.01.22 09:36Külföld

Figyelmeztette az orosz főügyészség és a belügyminisztérium a szombatra tervezett országos ellenzéki tiltakozás szervezőit, hogy az általuk az Alekszej Navalnij Kreml-ellenes politikus támogatására előkészített tüntetéseket törvényellenesnek tekinti.

TikTokon buzdítják egymást az orosz fiatalok a Navalnij melletti tüntetésre

Telex
-
 21.01.21 20:17Külföld

Szombaton terveznek demonstrációt Oroszország nagyvárosaiban. A hatóságok már félnek egy Belaruszhoz hasonló tüntetéshullámtól.

Navalnij hívei készülődnek, Putyin lesújt

Magyar Hang
-
 21.01.22 15:35Külföld

Nemcsak az orosz ellenzéki politikust tartóztatták le, a mellette kiállni igyekvőket is próbálják elrettenteni. Mi várható a hétvégén?

Törvénysértőnek tekintik az orosz hatóságok a készülő Navalnij-párti tüntetést

ma.hu
-
 21.01.21 19:18Külföld

Figyelmeztette csütörtökön az orosz főügyészség és a belügyminisztérium a szombatra tervezett országos ellenzéki tiltakozás szervezőit, hogy az általuk az Alekszej Navalnij Kreml-ellenes politikus támogatására előkészített tüntetéseket törvényellenesnek tekinti.

Kilenc napra őrizetbe vették Navalnij szóvivőjét

Kilenc napra őrizetbe vették pénteken Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szóvivőjét, aki így nem tud részt venni az ellenzék szombatra tervezett tüntetésén. Letartóztatásáról maga a szóvivő, Kira Jarmis adott hírt Twitter-üzenetben. Nem ő az egyetlen Navalnij támogatói közül, akit a napokban őrizetbe vettek az orosz hatóságok…