Alapítványi egyetemek: Debrecenben is közbeszerzési milliárdok foroghatnak kockán

MFor
-
 21.01.19 16:20Gazdaság

Hamarosan alapítványi fenntartásba kerülhet a Debreceni Egyetem is, amely például a közbeszerzései révén az egész város gazdaságának motorja. Két cég biztosan sokat köszönhet a kancellárnak.

4 kapcsolódó hír

Az LMP elutasítja a PTE modellváltását - Petíciót indítanak

Ez a lényeg
-
 21.01.19 13:03Vélemény

Az LMP elutasítja a Pécsi Tudományegyetem "erőltetett" modellváltását, amellyel kapcsolatban a párt frakcióvezetője hétfőn úgy fogalmazott: nem fogják tétlenül nézni, hogy az egyetem vagyona és irányítása fideszes káderek által vezetett alapítványhoz kerüljön, ezért a párt online petíciót indít.

Februárban dönthetnek több magyarországi egyetem radikális átalakításáról

Index
-
 21.01.18 21:23Belföld

Alapítványi fenntartásba kerülhet a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is.

Palkovics személyesen mondhatta meg Rovónak, hogyan lesz a modellváltás

Szegeder
-
 21.01.19 20:39Belföld

Január első napjaiban behívták az Innovációs Minisztériumba a szegedi, a pécsi és a debreceni egyetemek rektorait, ahol Palkovics László ismertette velük a minisztériumi forgatókönyvet – írja a Telex. A lap szerint ez nem volt más mint hogy saját kérésükre kikerülnek az állami fenntartásból.

Csak úgy rektor úr ő, ahogyan én mondom – lapszemle

Huppa
-
 21.01.20 07:52Vélemény

A rektoroknak a minisztériumban mondták meg, mi legyen a kérelmükben Palkovics László ismertette velük a minisztériumi forgatókönyvet: saját kérésükre kikerülnek az állami fenntartásból. Magyar Bálint: A felsőoktatási modellváltás pénz- és agymosás Az Európai Unió minden eddiginél több pénzt szán kutatásra és fejlesztésre. Ekkora összeg…