Kilépni Merkel árnyékából

hirado.hu
-
 21.01.18 13:56Külföld

Merkel csak lebegteti távozását, így a német politikában továbbra is minden a kancellár körül forog.

9 kapcsolódó hír

Haladnak tovább a megkezdett úton

vg.hu
-
 21.01.18 14:34Külföld

A kormányzó német CDU egyértelművé tette Armin Laschet elnökké választásával, hogy nem akar jelentősen eltérni attól a politikától, amelyet Angela Merkel kancellár tizenhat éven keresztül képviselt.

Porlik Merkel pártja, nem dőlt el a harc a német jobboldalon

Napi.hu
-
 21.01.18 15:15Külföld

Úgy tűnik, a CDU elnökválasztásával, amit a Merkel-féle centrista politika folytatását ígérő Armin Laschet nyert meg, valójában nem dőlt el semmi. Ha a párt egymással szemben álló belső irányzatai közti béketeremtésben nem tud gyorsan eredményt felmutatni az új vezető, akkor nagy bajban lesznek a szeptemberi parlamenti választás előtt.

Meddig él tovább a merkeli örökség?

vasárnap.hu
-
 21.01.18 07:27Külföld

A sokat szidott elit szűk győzelme – így számolt be az egyik legnagyobb német napilap internetes kiadása Armin Laschet CDU-elnökké választásáról. Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke valóban Angela Merkel szűk bizalmi köréhez tartozik, és egyértelműen ő volt a kancellár favoritja a tisztségre. Az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy ezzel…

Armin Laschet, aki mindenben középen áll, de azért tud ellenkezni is

Infostart
-
 21.01.18 20:47Külföld

Az első értékelések „joviális”, szinte mindenben középen álló, a sarkos elköteleződést kerülő politikusként ábrázolják az CDU új elnökét. De azért akad, aki arra is emlékeztet, hogy tudott szívós ellenzéki is lenni, amikor pártja 2010-2017 között kikerült Észak-Rajna-Vesztfália kormányából.

Kilépni Merkel árnyékából

Gondola
-
 21.01.18 20:42Vélemény

A CDU új pártelnökének boldogsága pontosan fél órát tartott. Merkel lebegteti távozását, így a német politikában továbbra is minden a kancellár körül forog.

Közeleg a Merkel-éra vége

Körkép
-
 21.01.18 20:24Külföld

A német Kereszténydemokrata Unió nagy lépést tett a hétvégén az Angela Merkel által képviselt korszak lezárásához. Németországban szeptember 26-án lesznek országos választások, és ezzel a nappal véget is és Angela Merkel politikai karrierje – amely a 2015-ös migránsválságkor megpecsételődött.   A CDU új elnöke Armin Laschet,…

A CDU új elnöke a csúcsra ért azzal, hogy „belebújik Merkel bőrébe”

Hírklikk
-
 21.01.18 17:43Vélemény

Változatlan marad a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) irányvonala, miután Észak-Rajna-Vesztfália kormányfője lett a párt elnöke. Armin Laschet viszont várhatóan nem lesz kancellár-jelölt. Erre a posztra Marcus Söder bajor miniszterelnök látszik most a legesélyesebbnek. Így értékelte a legfrissebb fejleményeket a Hírklikknek a német…

Nógrádi György a Cdu új elnökéről és a lehetséges következő német kancellárról: esze ágában sem lesz konfrontatív po…

ma7.sk
-
 21.01.19 08:50Külföld

Interjú Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel Németország legerősebb pártján, a CDU-n belüli erőviszonyokról, Angela Merkel utódlásáról és nyugdíjba vonulásáról, a Fidesz néppárti tagságáról és arról, hogy Merkel kit látna szívesen maga helyett a kancellári székben.

Kilépni Merkel árnyékából

Vajdaság Ma
-
 21.01.19 13:00Külföld

A CDU új pártelnökének boldogsága pontosan fél órát tartott.