Nem vesz több rabszolgamunkával készült gyapotot az Egyesült Államok

168 Óra Online
-
 21.01.14 16:25Külföld

Az Egyesült Államok közölte, hogy leállítja a paradicsom és gyapot importját északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről, mivel – az amerikai vámügyi és határvédelmi hivatal (CBP) rendelete szerint – fennáll annak gyanúja, hogy kényszermunka során állították elő azokat. 

5 kapcsolódó hír

Az USA többé nem engedi be a kényszermunkával készült kínai termékeket

Szabad Európa
-
 21.01.14 13:15Külföld

Az amerikai kormány bejelentette, hogy megtiltja a kínai Hszincsiang régióból származó gyapot- és paradicsomtermékek behozatalát. Az import korlátozásával az amerikai kormány nyomást akar gyakorolni a kommunista pártra, hogy hagyjon fel az etnikai ujgurok és más kisebbségek elleni kampányával.

Újabb frontot nyitott az Egyesült Államok Kínával szemben

Infostart
-
 21.01.14 17:47Külföld

Az Egyesült Államok közölte, hogy leállítja a paradicsom és gyapot importját északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről, mivel fennáll annak gyanúja, hogy kényszermunkával állították elő azokat.

Az USA nem importál többet ujgur kényszermunkával termelt paradicsomot és gyapotot Kínából

Telex
-
 21.01.14 19:19Külföld

Korábban Nagy-Britannia is szigorított a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről érkező termékek importján.

Kényszermunka miatt korlátozza kínai importját az USA

Euronews
-
 21.01.14 15:28Külföld

Bizonyítottnak tekintik a kényszermunkát, ezért az Egyesült Államok leállítja a paradicsom és gyapot importját a kínai Hszincsiangból.

Az USA nem importál több paradicsomot és gyapotot az ujgur területekről

Pesti Hírlap
-
 21.01.14 16:24Külföld

Az Egyesült Államok közölte, hogy leállítja a paradicsom és gyapot importját északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről, mivel – az amerikai vámügyi és határvédelmi hivatal (CBP) rendelete szerint – fennáll annak gyanúja, hogy kényszermunka során állították elő azokat. A CBP szerint vizsgálatának keretében bizonyítékokat…