Az EU élelmiszerbiztonsági hatósága emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztkukacot

444.hu
-
 21.01.13 16:24Színes

Azért nem ajánlják mindenkinek, és nem csak azért, mert sokaknak nem biztos, hogy lesz gusztusa lárvákat enni.

15 kapcsolódó hír

Emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztbogár lárváját az Európai Unió

Hamu és Gyémánt
-
 21.01.14 10:33Recept

A légylárva után újabb hernyóról állapították meg, hogy emberi fogyasztásra alkalmas: a lisztbogár pondrója nemcsak, hogy magas fehérjetartalma miatt remek tápanyag, de környezeti és gazdasági előnyökkel is jár a fogyasztása. Még tavaly november végén írtunk arról, hogy az Ausztráliában található Queensland Egyetem szakemberei…

Zöld utat kaptak a lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek

NLC
-
 21.01.13 20:08Egészség

A meghatározott tenyésztési, elkészítési feltételek mellett egészségesek, és még a környezetnek is jót teszünk vele, ha a hagyományos állati fehérjeforrást lisztbogár lárvájából készített élelmiszerekkel helyettesítjük.

Hivatalosan is fogyasztható a lisztbogár lárvája

24.hu
-
 21.01.14 14:31Tudomány

A rovarlárvából származó készítmények meghatározott tenyésztési és elkészítési feltelek mellett biztonságosak, egészségesek és magas fehérjetartalmúak.

Jöhetnek Európában a lisztkukacból készülő élelmiszerek - íme a várható lépések

Infostart
-
 21.01.13 18:23Életmód

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság meg is indokolta, miért támogatja az ügyet.

Megenné a lisztbogár lárváját? Már amiatt sem kell aggódni, hogy emberi fogyasztásra alkalmas-e

Blikk
-
 21.01.13 18:35Külföld

Az Európai Unió égisze alatt működő Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerdán közreadott véleménye szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár (Tenebrio molitor) lárvájából készített élelmiszerek.

Emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánította a lisztbogár lárváját az uniós élelmiszer-biztonsági hatóság

HVG
-
 21.01.13 17:53Gazdaság

Nemsokára zöld jelzést kaphat a tücsök, a sáska és a gyászbogár is. A többi már a tagállamokon áll.

Emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztbogár lárváját az Európai Unió

Startlap
-
 21.01.14 10:33Recept

A légylárva után újabb hernyóról állapították meg, hogy emberi fogyasztásra alkalmas: a lisztbogár pondrója nemcsak, hogy magas fehérjetartalma miatt remek tápanyag, de környezeti és gazdasági előnyökkel is jár a fogyasztása. Még tavaly november végén írtunk arról, hogy az Ausztráliában található Queensland Egyetem szakemberei…

Kukacra, magyar?

Hírklikk
-
 21.01.14 16:06Vélemény

Ez ám a hír – legalábbis mifelénk… Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a világon elsőként megállapította: a lisztkukacból – a lisztbogár lárvájából – készített élelmiszerek alkalmasak emberi fogyasztásra. Ez pedig zöld jelzést ad majd a lisztkukac élelmiszeripari felhasználásának. Kukacoskodjunk?

Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság: emberi fogyasztásra alkalmas a lisztbogár lárvája

ma.hu
-
 21.01.13 19:11Tudomány

A rovarlárvák széleskörű élelmiszeripari alkalmazása környezeti és gazdasági előnyökkel jár.

Műanyagot majszol a lisztkukac

Index
-
 21.01.14 14:26Tudomány

Az EU szerint emberi fogyasztásra is alkalmas a lisztbogár lárvája, de lehet, hogy sokkal hasznosabb élve, mint tálalva.

Emberi fogyasztásra alkalmas a lisztbogár lárvája

ÖkoRoom
-
 21.01.13 19:22Életmód

Az Európai Unió égisze alatt működő Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerdán közreadott véleménye szerint emberi

Uniós hatóság: emberi fogyasztásra alkalmas a lisztbogár lárvája

thevip.hu
-
 21.01.13 17:02Állatvilág

Az alacsonyabb költségek és árak növelhetik az élelmezésbiztonságot.

Emberi fogyasztásra alkalmasnak minősítették a lisztbogár lárváját

Origo
-
 21.01.13 16:59Gazdaság

Az állásfoglalás zöld jelzést ad a lisztbogárlárva élelmiszeripari felhasználásának.

Ehető a lisztbogár lárvája?

MedicalOnline
-
 21.01.13 16:50Egészség

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek.