Az EU élelmiszerbiztonsági hatósága emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztkukacot
Azért nem ajánlják mindenkinek, és nem csak azért, mert sokaknak nem biztos, hogy lesz gusztusa lárvákat enni.
Emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztbogár lárváját az Európai Unió
A légylárva után újabb hernyóról állapították meg, hogy emberi fogyasztásra alkalmas: a lisztbogár pondrója nemcsak, hogy magas fehérjetartalma miatt remek tápanyag, de környezeti és gazdasági előnyökkel is jár a fogyasztása. Még tavaly november végén írtunk arról, hogy az Ausztráliában található Queensland Egyetem szakemberei…
Megenné a lisztbogár lárváját? Már amiatt sem kell aggódni, hogy emberi fogyasztásra alkalmas-e
Az Európai Unió égisze alatt működő Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerdán közreadott véleménye szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár (Tenebrio molitor) lárvájából készített élelmiszerek.
Emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánította a lisztbogár lárváját az uniós élelmiszer-biztonsági hatóság
Véleményezte a lisztkukacot az EU élelmiszerbiztonsági hatósága, és emberi fogyasztásra alkalmasnak találta
Állítólag az ízük sem rossz.
Emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztbogár lárváját az Európai Unió
A légylárva után újabb hernyóról állapították meg, hogy emberi fogyasztásra alkalmas: a lisztbogár pondrója nemcsak, hogy magas fehérjetartalma miatt remek tápanyag, de környezeti és gazdasági előnyökkel is jár a fogyasztása. Még tavaly november végén írtunk arról, hogy az Ausztráliában található Queensland Egyetem szakemberei…
Kukacra, magyar?
Ez ám a hír – legalábbis mifelénk… Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a világon elsőként megállapította: a lisztkukacból – a lisztbogár lárvájából – készített élelmiszerek alkalmasak emberi fogyasztásra. Ez pedig zöld jelzést ad majd a lisztkukac élelmiszeripari felhasználásának. Kukacoskodjunk?
Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság: emberi fogyasztásra alkalmas a lisztbogár lárvája
A rovarlárvák széleskörű élelmiszeripari alkalmazása környezeti és gazdasági előnyökkel jár.
Uniós hatóság: emberi fogyasztásra alkalmas a lisztbogár lárvája
Az alacsonyabb költségek és árak növelhetik az élelmezésbiztonságot.
Ehető a lisztbogár lárvája?
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek.