"Egy nő a meg nem született gyermekének is az anyja marad" - Mundruczó Kornél: Pieces of a Wo…

Femcafe
-
 21.01.13 09:52Életmód

Mudruczó Kornél első angol nyelvű mozifilmje egy tragikusan végződő otthonszülésről és annak nem kevésbé tragikus következményeiről szól. A Pieces of a Woman egyedülálló mozgóképes utazás az emberi lélek éjsötét mélységeibe, és mégis: töretlen, makacs életigenlés árad minden pillanatából.

9 kapcsolódó hír

Az élet mindig utat tör magának – Pieces of a Woman

Képmás
-
 21.01.14 09:24Életmód

Mundruczó Kornél kilencedik nagyjátékfilmje – a magyar film történetében először – rögtön a streaming-óriás Netflix kínálatára készült, ami már nemcsak az európai művészfilmes körökben, hanem az amerikai piacon is áttörést hozhat. Az Oscar-gyanús Pieces of a Woman, a kisbabáját elvesztő pár megható története a velencei…

A Pieces of a Woman sokkal több, mint egy film a csecsemőhalálról

Glamour
-
 21.01.13 18:45Film

Nehéz film, de nagyon fontos témát dolgoz fel, amiről keveset beszélünk

Ezek egy nő darabjai

24.hu
-
 21.01.13 08:00Film

A tragédia ezeregy vetületét mutatja be a Pieces of a Woman.

Szembe lehet nézni egy gyerek halálával?

marie claire
-
 21.01.13 19:07Kultúra

A Pieces of a Woman azt meséli el, mi történik egy tragédiával végződő otthonszülés után. Hogy egyáltalán van-e tovább, és hogy hogyan lehet mégis megküzdeni az elviselhetetlen fájdalommal.

Megjelent Mundruczó Kornél filmjének eredeti filmzenéje

Fidelio
-
 21.01.13 13:25Film

Neves hollywoodi komponista írt zenét a Pieces of a Woman című filmhez, de nem csak eredeti filmzene, hanem Sigur Rós és Duke Ellington is szerepel Mundruczó első angol nyelven forgatott mozijában.

Mi Marad A Pusztító Fájdalom Romjain? Mundruczó Kornél: Pieces of a Woman

Revizor
-
 21.01.13 22:39Film

Az igazi gyász lényege, hogy nem akarjuk feldolgozni – állítja Wéber Kata és Mundruczó Kornél új, a Velencei Filmfesztiválról Martin Scorsese segítségével a Netflixre katapultált fájdalom-drámája. Gyenge Zsolt Kritikája.

Pieces of a Woman filmkritika

Filmsor
-
 21.01.13 11:57Film

Mundruczó Kornél és Wéber Kata filmje egy tragikus otthonszülés történetét meséli el, amit akár Geréb Ágnes személye is ihlethetett volna.

Anya, darabokban | Pieces of a Woman filmkritika

Szkecs
-
 21.01.13 11:49Film

Nem hibátlan, mégis tökéletes Mundruczó Kornél és Wéber Kata Pieces of a Woman című filmje.

Nincs enyhülés

Magyar Narancs
-
 21.01.13 21:00Film

A Pieces of a Woman nyitójelenetéhez hasonlók előtt szokás némán és letaglózva állni. A könyörtelen hajlamairól ismeretes rendező ezúttal arra kényszeríti nézőit, hogy több mint húsz percen keresztül, egy megszakítás nélküli beállításban kövessék egy otthon szülő anya, Martha (Vanessa Kirby) minden böfögését, sóhaját, nyögését és üvöltését.