Karácsonyi díszkivilágítás lekapcsolásával tiltakozott az ellenzék

HírTV
-
 20.12.23 21:32Vélemény

Az Emmi parlamenti államtitkára híradónknak azt mondta: a munkahelyek megvédésében nemcsak a kormánynak, de az önkormányzatoknak is felelőssége van.

11 kapcsolódó hír

Nem minden szabad városban sikerült lekapcsolni tiltakozásul a díszkivilágítást

Esti újság
-
 20.12.23 22:00Gazdaság

Több település díszkivilágítása is elsötétült. Nem nem áram szünet miatt, nem is spórolás miatt.A Szabad Városok Szövetsége koordinálása alatt , amely 27 településből áll,  lekapcsolta díszkivilágítását, hogy így tiltakozzanak az iparűzési adó megfelezése miatt.   Karácsony Gergely beharangozója alapján, az iparűzési adó az önkormányzatokat…

Lekapcsolták a villanyt Budapesten - így tiltakozott a főváros az iparűzési adó felezése ellen

Hírhatár
-
 20.12.23 20:20Belföld

Több ellenzéki vezetésű városban, így Budapesten is 19 órakor lekapcsolták a díszkivilágítást, hogy ezzel tiltakozzanak az iparűzési adó megfelezése ellen, amit a kormány gazdaságvédelmi intézkedésként vezetett be.

Tiltakozásul több városban is kialudtak a fények

Hírklikk
-
 20.12.23 20:15Belföld

A Szabad Városok Szövetsége koordinálása alatt több önkormányzat lekapcsolta díszkivilágítását, hogy így tiltakozzanak az iparűzési adó megfelezése miatt.

Tiltakozásból lekapcsolták a Parlament fényeit

Euronews
-
 20.12.23 21:56Külföld

Szenteste előtt egy nappal lekapcsolták a díszkivilágítást Budapesten és több megyei jogú városban is. A részt vevő polgármesterek így tiltakoznak, jelezve a lakosságnak, hogy szerintük a kormány gazdaságvédelmi intézkedése ellehetetleníti az önkormányzatokat.

Budapest lekapcsolt fényei: harc a települések kifosztása ellen

Népszava
-
 20.12.23 21:24Belföld

Az iparűzési adóbevételek kormányzati megfelezésére válaszul elsötétültek a főváros és más városok szimbolikus terei.

Tiltakozás és tiszteletadás egy időben

Tapolcai Média
-
 20.12.24 08:34Megyei

December 23-án este egy rövid időre Tapolcán is lekapcsolták az ünnepi díszvilágítást, hogy Budapesttel és számos vidéki településsel egy időben tiltakozzanak az iparűzési adó tervezett ötvenszázalékos  mérséklése ellen

Lekapcsolták a díszkivilágítást Budapesten az önkormányzatok kivéreztetése miatt

Magyar Hang
-
 20.12.23 19:52Belföld

Karácsony Gergely szerint a közszolgáltatások ellátását sodorja veszélybe a kormány értelmetlen döntése az iparűzési adó megfelezéséről.

Tiltakoznak Orbán alávaló lépése ellen a polgármesterek: itt a videó, ahogy elsötétedik a város (+videó)

HírHugó
-
 20.12.23 22:21Vélemény

Budapesten kívül több tucat  településen kapcsolták le 19 órakor a díszkivilágítást. A városok kifosztása ellen tiltakoznak. Orbán Viktor december 19-én jelentette be, hogy januártól felére csökkentik a kkv-k, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját, mely az önkormányzatok legfontosabb bevétele. Karácsony Gergely, Budapest…

Hiába ellenzi Eger polgármestere, a saját frakcióját támogató szervezet beszállna az ellenzéki városok tiltakozásába

Egri Ügyek
-
 20.12.23 09:01Megyei

A díszkivilágítás lekapcsolásával jelzik ellenérzéseiket a nemfideszes települések az iparűzési adó megfelezése miatt. Mirkóczki Ádám nem csatlakozott az országos akcióhoz, de az Egységben a Városért Egyesület ezúttal beintett.

Így kapcsolódott le a díszkivilágítás Vásárhelyen

Hódpress
-
 20.12.23 20:27Megyei

Így hívta fel a figyelmet Hódmezővásárhely és még számos település az országban, hogy az iparűzési adó megfelezésével veszélybe kerülhetnek a közszolgáltatások is.

Úgy tűnik, Pesterzsébeten nem hunynak ki az ünnepi fények

Ittlakunk
-
 20.12.22 19:45Budapest 20. ker

Mint korábban megírtuk, Karácsony Gergely főpolgármester és 37 település/kerület polgármestere közös nyilatkozatban tiltakozik az iparűzési adó megfelezése miatt. Ennek szimbolikus jelképeként december 23-án, szerdán este 7 órakor lekapcsolják a város/kerület díszvilágítását. Szabados Ákos polgármester nem írta alá a nyilatkozatot, bár a…