Engedélyezték a mesterséges csirkehús értékesítését
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését - írja a Bbc News.
Szingapúrban már a boltokba kerülhet a laborban előállított csirkehús
A világon elsőként Szingapúr engedélyezte a laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését.
A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését
Az alternatív húsok piaca akár 140 milliárd dolláros (41 ezer milliár forint) is lehet a következő évtizedben.
Laborban készült, állatkínzásmentes „csirkehúst” dobnak piacra Szingapúrban
Gyártási engedélyt kapott az első “tiszta hús” a világon, ami nem levágott állatoktól származik.
Friss hús a kémcsőből
Először kerülhetett az ebédlőasztalra tisztán laboratóriumi körülmények között előállított hús Szingapúrban. Hogy milyen ízűek a csirkefalatkák, arról nem sok szó esik a híradásban - vélhetően hasonlóak az eredetihez -, annyi azonban már most biztos, hogy a biotechnológiai fejlesztések egy újabb fontos állomásához érkezett el az emberiség.
Csirkefalatot így még nem állítottak elő
Sokak szerint az elmúlt évtizedek legnagyobb sikere ez az élelmiszeriparnak. Először engedélyeztek a hatóságok bioreaktorokban, állatok levágása nélkül előállított húst – derül ki a The Guardian cikkéből. A fejlemény mérföldkő lehet a húsipar számára. A csirkefalatokat az amerikai Eat Just vállalat gyártja, ami végül a szingapúri élelmiszer-ügynöks
A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését - írja a BBC News.
A világon először engedélyezték mesterséges csirkehús árusítását
Aki szeretné megkóstolni a laborban készült húst, hamarosan megteheti.
Engedélyezték a mesterséges csirkehús eladását
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését.
Az alternatív húsok piaca lehet a jövő nagy üzlete
Az alternatív húsok piaca akár 140 milliárd dolláros (41 ezer milliárd forint) is lehet a következő évtizedben, ami a globális húsipar nagyjából 10 százalékát jelenti.
Megadták az első engedélyt egy szintetikus műhús forgalmazására
Egy amerikai startup vállalkozás Szingapúrban kezdheti el a műcsirkefalatok értékesítését.
Engedélyezték a világ első, laborban előállított hústermékét
Az amerikai startup cég, az Eat Just zöld lámpát kapott Szingapúrban a laborban létrehozott csirkehús-termékének értékesítéséhez, amely a cég szerint a világon az első forgalomba hozatali engedély az úgynevezett „tiszta hús” értékesítéséhez, amely nem levágott állatokból származik.
Laboratóriumban előállított csirkehús
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését – írja az MTI a BBC News cikke alapján.
Beköszöntött a bolygón a mesterséges hús kora
A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban.
A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését – írja a BBC News. A Szingapúri Élelmiszerbiztonsági Hivatal (SFA) döntése értelmében az Eat Just nevű San Franciscó-i startup megkezdheti a “tiszta” – vagyis élő állat levágása nélkül előállított – hús árusítását. A mesterséges…
Engedélyezték a mesterséges csirkehús értékesítését
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését - írja a Bbc News.
Zöld utat kapott a mesterséges csirkehús Szingapúrban
A csirke nuggetshez egyetlen állatot sem kell elpusztítani, mivel a húst izomsejtekből, laboratóriumi körülmények között állítják elő.
Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését.
Engedélyezték az első laborban előállított hústerméket
Egy amerikai startup cég, az Eat Just engedélyt kapott Szingapúrban a laborban létrehozott csirkehús-termékének értékesítéséhez. A cég szerint ez a világon az első forgalomba hozatali engedély az úgynevezett „tiszta hús” értékesítéséhez, amely nem levágott állatokból származik.
Laboratóriumban előállított csirkehúst dobtak a piacra
A Szingapúri Élelmiszerbiztonsági Hivatal (SFA) döntése értelmében az Eat Just nevű San Franciscó-i startup megkezdheti a „tiszta”, vagyis élő állat levágása nélkül előállított hús árusítását. A mesterséges húsból első körben „csirkehúsfalatkákat” fognak készíteni. Az SFA szerint egy szakértői munkacsoport vizsgálta meg az Eat Just…
Egyre közelebb a mesterséges hús kora
Szingapúr jóváhagyta egy bioreaktorban készített csirke sejtekből készült hústermék értékesítését. Szabályozó hatóság most először engedélyezte laboratóriumban, élő állat levágása nélkül előállított tenyésztett hús értékesítését. A húsipar ezzel méföldkőhöz érkezett.
Mesterséges csirkehús értékesítésére adtak engedélyt a világon elsőként Szingapúrban
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését - írja a BBC News.
A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
A mesterséges húsból első körben "csirkehúsfalatkákat" fognak készíteni, ám hogy a termék mikortól lesz elérhető, azt egyelőre nem jelentette be a vállalat.
Mesterséges csirkehúst értékesítenek Szingapúrban
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését – írja a BBC News.
Szingapúrban kerül forgalomba az első laborban előállított csirkehús
Ez a világon az első kereskedelmi engedély az úgynevezett „tiszta hús” értékesítéséhez.
Itt a "tiszta" hús! - Boltokba kerülhet a világ első mesterséges húskészítménye!
A világon elsőként engedélyezték Szingapúrban laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését. A mesterséges húsból első körben "csirkehúsfalatkákat" fognak készíteni. Azt egyelőre nem lehet tudni, a termék pontosan mikortól lesz elérhető.
Szingapúrban engedélyezték a csirkementes laborcsirke fogyasztását
Az Eat Just laboratóriumi körülmények között gyártott csirkéjéhez nem kell levágni az állatokat. A szingapúri élelmiszerbiztonsági hatóság egyelőre csak éttermekben engedélyezte a termék árusítását, hogy mikortól lehet kapni az izomsejtekből készült csirkefalatokat, arról még nem érkezett hír.
Szingapúrban engedélyezték a szintetikus csirkehús forgalmazását
Ez egy laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús, vagyis élő állat levágása nélkül készül.
A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését
Az alternatív húsok piaca akár 140 milliárd dolláros is lehet a következő évtizedben, ami a globális húsipar nagyjából 10 százalékát jelenti.
Eheted! Zöldet kapott a műcsirkehús
Forradalomnak nevezi az élelmiszeripar a szingapúri hivatalok döntését, melyek először engedélyezték a mű csirkehús kereskedelmi forgalmazását és emberi fogyasztását Szingapúrban így zöldet kapott az „első tiszta csirkehús“ a világon, mely nem csirkéből származik. A döntés egyúttal azt jelenti, hogy fogyasztható és árusítható az Eat Just…
Kapható lesz a mesterséges csirkehús Szingapúrban
Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését.
A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús árusítását
Nem növényi alapú húsutánzat, hanem laboratóriumban készült.