Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

HVG
-
 20.11.29 20:00Életmód

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai szerint fenyegető trükkel érték el az új vezetők, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek velük az oktatók: azokat rendelték be elbeszélgetésre, akiknek próbaidős a szerződésük, így indoklás nélkül ki lehetne rúgni őket. A filmes tanszék tanárai tiltakozó levelet küldtek beszélgetés helyett.

4 kapcsolódó hír

Film készül az SZFE-sek ellenállásáról

Magyar Narancs
-
 20.11.30 12:17Film

Az első pillanattól kezdve rögzítik a diákok és tanárok ellenállását a kormányzati önkénnyel az egyetem fölé helyezett kuratóriummal szemben.

Film készül az SZFE-sek ellenállásáról

Mandiner
-
 20.12.01 08:13Belföld

Eddig 16 terabyte, vagyis több száz óra anyagot forgattak le.

Film készül az SZFE hallgatók ellenállásáról

Színház.online
-
 20.11.30 18:26Film

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilmeseiből alakult csapat az első pillanattól kezdve rögzíti a diákok és tanárok ellenállását…A filmnek nem lesz sem főhőse, sem rendezője, közösségi alapon készül az egyetemi polgárok önmagukért való kiállásáról a Vidnyánszky-féle új kuratórium első évében” – számolt be a Magyar…

“Az SZFE jövőjénél már csak a jelene fontosabb” – A filmes oktatóinak válasza egy meghívóra

Színház.online
-
 20.11.30 08:34Film

A Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetői elérték, hogy az intézmény néhány, a Színházművészeti Intézetnél dolgozó tanára tárgyalóasztalhoz üljön velük. A Film és Média Intézet oktatóit is hasonló beszélgetésre hívták, így reagáltak.