Uniós hírportálok az Orbán-Morawiecki találkozóról

HírTV
-
 20.11.27 12:22Külföld

Vezető uniós hírportálok is foglalkoztak a tegnapi Orbán Viktor-Mateusz Morawiecki találkozóval. Brüsszelben van tudósítónk, Zöldhegyi Katalin.

6 kapcsolódó hír

Külpolitikai szakértő: a vétó miatt könnyen Európa szélére kerülhetünk

ATV
-
 20.11.27 17:48Külföld

Nem enged a vétóból a magyar-lengyel fél, ezt jelentette be tegnap Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki közös sajtónyilatkozatban. Külpolitikai szakértő szerint ezzel emelték a tétet, és jobb ajánlatra várnak.

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

HVG
-
 20.11.27 18:12Külföld

Nem hozott eredményt Angela Merkel és Mateusz Morawiecki tárgyalása az uniós forrásokat jogállami feltételekhez kötő mechanizmus ügyében. A lengyel kormányfő szerint a jelenlegi tervezet nem garantálja a jogbiztonságot.

„Orbán, a mesebeli herceg” – a nemzetközi sajtó reakciója

Gondola
-
 20.11.28 10:44Külföld

Fotó: Vadnai Szabolcs A csütörtökön elfogadott magyar és lengyel közös nyilatkozat, amelyben Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megerősítették költségvetési vétójukat, a nemzetközi sajtóban is felkorbácsolta a kedélyeket

„Az Európai Unió nem egy ATM” – nem hátrálnak az EP-képviselők a magyar-lengyel vétóval szemben

Mérce
-
 20.11.27 12:00Külföld

Az Európai Parlament harcias kijelentésekkel reagált Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki csütörtöki sajtótájékoztatójára.

Morawiecki lengyel kormányfő vétóval fenyegetőzött Merkellel beszélgetve

Hírklikk
-
 20.11.27 17:40Külföld

Lengyelország várja a hosszú távú költségvetésről szóló európai uniós tárgyalások folytatását, és gyors eredményre számít, amely garantálja a tagállami jogokat, és tiszteletben tartja az uniós alapszerződésekben foglalt eljárásokat – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, beszámolva a német kancellárral, Angela Merkellel…

Élőben Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki nyilatkozata

Origo
-
 20.11.26 15:57Külföld

A Karmelita Kolostorban találkozott a két kormányfő, az uniós véta volt a fő téma.