Varga: Lehet, hogy jövőre nem jön pénz az EU-ból

24.hu
-
 20.11.25 08:29Gazdaság

A magyar kormány vétója miatt. A gazdaság közben zsugorodik, kiesik 1700 milliárd forintnyi bevétel, nőnek a kiadások, a költségvetési hiány és az államadósság.

7 kapcsolódó hír

Varga Mihály: az uniós pluszpénzek nélkül is újraindítható a gazdaság

Adó
-
 20.11.25 14:17Cégvilág

A gazdaság újraindításának költségeire akkor is rendelkezésre áll a fedezet, ha jövőre Brüsszelből csak az egyedi szabályok szerint járó agrártámogatási összegek érkeznek – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában a pénzügyminiszter.

Varga Mihály: akár egész jövő évben is elmaradhatnak az EU-pénzek

Portfolio
-
 20.11.25 08:01Gazdaság

A jogállamisági és uniós költségvetési viták akár annyira elhúzódhatnak, hogy jövőre 500 milliárd forintnyi agrártámogatáson felül nem érkeznek Magyarországra EU-pénzek – vázolta egyik lehetséges forgatókönyvként a viták kifutását Varga Mihály a Világgazdaságnak. A pénzügyminiszter azonban hozzátette, hogy többféle forgatókönyvre készülnek…

Varga Mihály: a fordulópont a jövő év május–júniusi időszak lehet

Infostart
-
 20.11.25 10:23Gazdaság

A pénzügyminiszter szerint elképzelhető, hogy jövőre mindössze 500 milliárd forintnyi agrártámogatás érkezik Brüsszelből, de megállapodás esetén akár 2500 milliárdnyi többletforrás is rendelkezésre állhat majd.

Varga: Lehet, hogy jövőre nem jön pénz az EU-ból

Startlap
-
 20.11.25 08:29Gazdaság

A magyar kormány vétója miatt. A gazdaság közben zsugorodik, kiesik 1700 milliárd forintnyi bevétel, nőnek a kiadások, a költségvetési hiány és az államadósság.

Varga Mihály: 6,4 százalékos a visszaesés

RTL Klub
-
 20.11.25 18:30Bulvár

3%-kal drágulhat az élet jövőre Magyarországon a pénzügyminiszter szerint. Varga Mihály a Világgazdaságnak azt mondta, nem kell tartani tartósan magas élelmiszeráraktól. A kormány idén 6,4%-os gazdasági visszaeséssel számol, az államadósság pedig akár 80%-osra hízhat. A miniszter szerint fél év múlva derülhet ki, mennyi idő kilábalni a…

Varga Mihály is rájött: Orbán vétója miatt bukhatjuk az EU-s pénzeket

Zsúrpubi
-
 20.11.25 12:30Vélemény

A pénzügyminiszter úgy látja, hogy a költségvetési hiány 9 százalék körül lehet, a költségvetési viták miatt pedig benne van a pakliban, hogy jövőre semmilyen forrásra nem lehet számítani az Európai Unió országaiban. Micsoda felismerés ez Vargától, aki ezzel egyébként arra is rámutatott, hogy mindez főként a magyar kormányfőnek köszönhető.