Nem támogatja a budapesti iparkamara az IPA felfüggesztését

Ez a lényeg
-
 20.11.25 13:36Vélemény

Az iparűzési adó elengedése csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, teljes mértékben kompenzációra kerül, azok működési kiadásainak finanszírozására - állapodott meg Karácsony Gergely a Bkik vezetőivel.

8 kapcsolódó hír

Fürjes szerint a Főkert túlélte Trianont és a kommunizmust is, de nem éli túl Karácsonyt

168.hu
-
 20.11.26 09:12Belföld

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy ne szüntesse meg a 153 éves fővárosi kertészetet, a budapesti zöldterületek gazdáját.

A budapesti iparkamara elnöke éles kritikát fogalmazott meg Parragh László vezetési stílusáról

ATV
-
 20.11.25 21:05Belföld

Sem Budapest, sem a fővárosi iparkamara nem támogatja az iparűzési adó elvonását- jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester, majd hozzátette, hogy megállapodást írt alá a főváros és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). A BKIK elnöke ezzel szemben állítja, hogy a felek szakértői által aláírt dokumentumot ő nem tekinti…

Főváros és BKIK: egy megállapodás ellentmondásai

Szabad Európa
-
 20.11.25 17:18Gazdaság

Nem sokkal azután, hogy Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette a megállapodást a főváros és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara között, utóbbi közölte, egyeztetés történt csupán, az aláírt dokumentum pedig eltér a kamara vezetése által jóváhagyott szövegtervezettől.

A Főkert ügyében szólalt fel Fürjes Balázs

Infostart
-
 20.11.26 08:02Belföld

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy ne szüntesse meg a 153 éves fővárosi kertészetet, a budapesti zöldterületek gazdáját.

Fürjes Karácsonynak: Ne szüntessék meg a Főkertet!

Pesti Hírlap
-
 20.11.26 11:01Belföld

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy ne szüntesse meg a 153 éves fővárosi kertészetet, a budapesti zöldterületek gazdáját. Fürjes Balázs a főpolgármesterhez címzett levelében – amelyet az MTI-hez is eljuttattak csütörtökön – emlékeztetett,…

Budapest és a fővárosi Iparkamara is nemet mond az IPA felfüggesztésére

Jövő TV
-
 20.11.24 16:35Belföld

Bárminemű IPA elengedés csak kormányzati kompenzáció ellenében lenne megvalósítható.

Karácsony újabb hazugsága

Magyar Hírlap
-
 20.11.26 03:09Belföld

Visszautasította a budapesti iparkamara, hogy a főpolgármester a saját politikai céljaira használja fel a testületet. A baloldali városvezető minden eszközzel tovább kampányol.

A BKIK tiltakozik. Levél Karácsonynak: nem akarunk politikai eszköz lenni

Az Üzlet
-
 20.11.25 12:25Belföld

Nem helyezkedett az iparűzési adó felfüggesztéséről közös, azt ellenző álláspontra a fővárossal a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara, tudatta az elnök Karácsony Gergelynek írt levele. Szakértői egyeztetés történt, amelyet az önkormányzat sajnálatos módon politikai célokra használ fel - fogalmaz Nagy Elek.