A Fidesz trükkökkel verne éket az összefogásba, de nem fog sikerülni

Ez a lényeg
-
 20.11.25 06:03Vélemény

A kormány már két hete átírta a választási törvényt, hogy biztosítsák Orbán örök hatalmát, de még veszélyben érzik magukat. Emiatt egy álfüggetlen képviselő javaslata nyomán durván megnehezítenék a listaállítást.

25 kapcsolódó hír

Tovább korlátozza az országos listaállítás feltételeit a Fidesz-KDNP

SzMo
-
 20.11.24 12:28Belföld

A kormánypártok támogatták Volner János javaslatát, miszerint csak az a párt állíthat a jövőben választásokon pártlistát, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított.

Volner a választási törvény módosításáról: senkit nem kérünk arra, hogy "összegyurcsányozza magát"

ATV
-
 20.11.24 17:16Belföld

Több milliárd forintot "megspóroltunk az adófizetőknek" a kamupártok választási rendszerből történő kiiktatásával - mondta a Volner Párt elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján, annak apropóján, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága támogatta a párt elnöke által benyújtott törvénymódosító javaslatot.

Fidesz-Volner-koalíció alakult az ellenzék ellen

24.hu
-
 20.11.24 16:43Belföld

Nem biztos, hogy ez rossz nekik, de nehéz másra gondolni, mint hogy a kormányoldal az ellenzék pártjait összemosó, „Gyurcsány-listája” típusú kampányra készül, és ezt biztosítja be a választási törvényben is.

A magyarokat mintegy ezer munkatáborban szórták szét az Északi-sarkkörtől a Fekete-tengerig

vasárnap.hu
-
 20.11.25 06:55Belföld

A Menczer Erzsébet fideszes országgyűlési képviselő által benyújtott indítványt elfogadva az Országgyűlés méltóképpen kívánt megemlékezni arról a mintegy 800 ezer...

Egyre lejtősebb a Fidesznek a 2022-es választási pálya

Napi.hu
-
 20.11.24 14:36Választás

Nem bízná a véletlenre a kormánypárt a következő parlamenti választásokat, a választási törvény szinte folyamatos buherálása most újabb szintet lépett.

Tovább nehezíti az ellenzék választási akadálypályáját Volner János

Szabad Európa
-
 20.11.24 16:12Belföld

A javaslat szerint választásokon pártlistát a jövőben csak az a párt állíthat, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított.

Megmagyarázta módosító javaslatát Volner János

Infostart
-
 20.11.24 18:36Belföld

Több milliárd forintot "megspóroltunk az adófizetőknek" a kamupártok választási rendszerből történő kiiktatásával - mondta a Volner Párt elnöke, annak apropóján, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága támogatta a párt elnöke által benyújtott törvénymódosító javaslatot.

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

HVG
-
 20.11.24 12:26Belföld

Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága támogatta azt a módosító indítványt, amely szerint az országos listaállítához 71 egyéni jelöltet kell állítani. Ha ezt a Parlament is elfogadja, az ellenzéknek nem lesz más esélye, csak a közös lista.

Volner János és a Fidesz elintézték, hogy közös listán indulhasson csak az ellenzék

Azonnali
-
 20.11.24 11:59Vélemény

A választási törvény Varga Judit-féle módosításánál is szigorúbb módosító javaslatot fogadott el a parlament illetékes bizottsága, az Azonnali ellenzéki forrásai szerint ezzel gyakorlatilag eldőlt: a mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet állítani szándékozó hatpárti ellenzéki szövetség számára nincs más lehetőség 2022-ben, csak a…

Volner János javasolta, a Fidesz pedig támogatta: Ellehetetlenülhet a két ellenzéki lista

Magyar Hang
-
 20.11.24 13:04Belföld

Tovább szigorítaná a választási indulás lehetőségeit a magáról pártot elnevező politikus előterjesztése.

Tovább nehezítené az országos listaállítást Volner és a Fidesz

Klubrádió
-
 20.11.24 12:41Vélemény

Tovább korlátozza a választáson az országos listaállítás feltételeit a kormányoldal, méghozzá a független (korábban jobbikos, majd Mi Hazánk-os) Volner János javaslata nyomán – tudta meg a Telex. A Fidesz-KDNP támogatta Volner módosítóját kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottságában.

Ismét módosul a választási törvény: legalább 71 egyéni jelölt kell a listaállításhoz

Jövő TV
-
 20.11.24 12:12Belföld

Volner János független képviselő javaslatát támogatta a kormányoldal.

Tovább szigorítaná a Fidesz az országos listaállítás feltételeit

Magyar Narancs
-
 20.11.24 12:10Vélemény

Volner János gondolt egyet és beadott egy módosítót, a Fidesz pedig támogatta.

Tovább korlátozza a választáson való országos listaállítás feltételeit a kormányoldal

Telex
-
 20.11.24 11:08Belföld

14 megyében, legalább 71 egyéni jelölt kell majd az országos listaállításhoz a választáson. Mindezt a független Volner János javaslata nyomán támogatta a Fidesz-KDNP az Országgyűlés igazságügyi bizottságában.

Volner látszólag magával szúr ki, de nem kell aggódni: a Fidesz majd honorálja a szívességet neki, vagy a Mi Hazánknak…

Városi Kurír
-
 20.11.25 06:55Vélemény

Nocsak. A Fidesz kapkodva keresi, melyik választási trükk a legjobb neki. A törvényelőkészítő bizottságban támogatták Volner János (azelőtt a Mi

Összefogatva

Ugytudjuk
-
 20.11.24 20:09Megyei

Miért erőlteti a Fidesz maga is az ellenzéki közös listát? Miért jelent plafont az összellenzék feloldódása és miért béklyó ez a pártoknak? És persze ki lesz a nyertese az erőszakos összefogásnak? Vélemény!

Újabb szintre lépett a választási törvény buherálása

Hírklikk
-
 20.11.24 16:10Választás

A kormánypárt nem akarja a véletlenre bízni a 2022-es országgyűlési választás eredményét.

Volner János javaslatával még tovább szigoríthatják a választási törvényt

Népszava
-
 20.11.24 13:55Belföld

A kormánypárti képviselők megszavazták ugyan a módosítását, a Fidesz mégis azt mondja, hogy még nem döntöttek a választási törvényről.

Friss: jelentősen módosítják a választási törvényt, biztosan csak a közös listával nyerhet az ellenzék

Ellenszél
-
 20.11.24 12:49Vélemény

Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága támogatta azt a módosító indítványt, amely szerint az országos listaállítához 71 egyéni jelöltet kell állítani. Ha ezt a Parlament is elfogadja,

A Fidesz tovább szigorítaná az országos listaállítást

Óbuda Most
-
 20.11.24 12:25Belföld

Volner János gondolt egyet és beadott egy módosítót, a Fidesz pedig támogatta. Támogatta a Fidesz-KDNP kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottságában Volner János azon, a választási törvény újabb tervezetéhez benyújtott módosító javaslatát, amely tovább szigorítja az országos listaállítás feltételeit – írja a Telex Sebián-Petrovszki…

Még jobban szigorítják az országos listaállítás feltételeit a választáson

Borsod24
-
 20.11.24 12:19Megyei

Támogatta a Fidesz-KDNP kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottságában Volner János azon, a választási törvény újabb tervezetéhez benyújtott módosító javaslatát, amely tovább szigorítja az országos listaállítás feltételeit – tájékoztatta a Telexet Sebián-Petrovszki László. A DK országgyűlési képviselője, a bizottság tagja azt mondta, a…

Még nehezebb lesz országos pártlistát állítani?

Mandiner
-
 20.11.24 11:58Belföld

Volner János független képviselő módosító javaslata szerint listát csak az a párt állíthat, amely – legalább 14 megyében és a fővárosban – minimum 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet indít, számol be a Telex.

Tovább szigorítja a kormánytöbbség az országos listaállítás feltételeit

Mérce
-
 20.11.24 11:31Vélemény

Ha megszavazza a parlament, az országgyűlési választásokon pártlistát csak olyan párt állíthat majd, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított.

Rendkívüli: újabb durvítást trükközött elő a kalapból a Fidesz többség a választási törvényen- itt vannak a részletek

HírHugó
-
 20.11.24 11:29Vélemény

Elégé radikálisan tovább korlátozhatja a választáson való országos listaállítás feltételeit a kormányoldal, méghozzá a papíron független Volner János javaslata nyomán- írja az távozó indexesek új lapja a Telex. Támogatta a Fidesz-KDNP kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottságában Volner János azon, a választási törvény újabb tervezetéhez…