Pillanatok alatt el lehet kötni egy Teslát a megfelelő felszereléssel

Rakéta
-
 20.11.24 17:00Autó-motor

Lennert Wouters, a belga Leuveni Katolikus Egyetem biztonsági szakértője a Tesla Model X különböző biztonsági hibáit használta ki, amihez nem kell más, mint az autó azonosítószáma (ami általában leolvasható a kocsiba benézve), valamint hogy nagyjából ötméteres közelségbe tudjunk kerülni a kocsi vezeték nélküli távirányítójához. Az…

4 kapcsolódó hír

Percek alatt ellophatnak a hackerek egy Tesla Model X-et

IT café
-
 20.11.24 13:46Infotech

Szoftverfrissítéssel foltozza azt a biztonsági rést a Tesla, amelyen keresztül a slusszkulcs támadásával egyszerűen és percek alatt ellophatnak a hackerek egy ilyen autót.

Tesla Model X-et lopott a hacker

Az autó kulcs nélküli nyitási rendszerének több hiányosságát használta ki. A teljes anyag Tesla Model X-et lopott a hacker címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Szűcs Gábor.

Filléres eszközökkel törhetők fel és lophatók el a Tesla terepjárók

PC Fórum
-
 20.11.24 08:00Infotech

Belga biztonsági kutatók azt állítják, hogy sikerült egy rendkívül súlyos sebezhetőséget azonosítaniuk a Tesla terepjáróinak lopásgátló rendszerében, aminek kihasználásával pofonegyszerűen lehet meglovasítani a szóban forgó autókat. A törés érdekessége, hogy a lopáshoz a Model X-ek saját kulcsát használja fel, de úgy, hogy azt az tolvajoknak…

Így lehetett ellopni egy Teslát pár perc alatt

Biztonságportál
-
 20.11.24 07:51Infotech

​Biztonsági kutatók egy olyan hibát fedeztek fel, aminek kihasználásával néhány perc alatt el lehetett lopni egy Tesla Model X-et. A gyártó már javította a sebezhetőséget.