2022-es választás: Volner ötlete pecsételi meg az ellenzék sorsát

Blikk
-
 20.11.24 19:35Bulvár

A kormány november 10-én éjjel nyújtotta be a parlamentnek a választási törvény módosítására vonatkozó javaslatát. Pártlista állításához eddig elég volt 27 egyéni jelöltet indítani legalább 9 megyében és Budapesten, ezt emelnék 50-re. Már az akkori javaslat kapcsán is felmerült, hogy az közös listára terelné az ellenzéki pártokat, mert bár…

4 kapcsolódó hír

Nincs más út, mint az egyetlen közös lista

Hírklikk
-
 20.11.25 13:21Belföld

Nocsak. A Fidesz kapkodva keresi, melyik választási trükk a legjobb neki. A törvényelőkészítő bizottságban támogatták Volner János (azelőtt a Mi Hazánk, ma a nemrég alapított „Volner Párt" politikusa) módosító indítványát a választási törvényhez. Akkor pedig valószínű, hogy a plenáris ülésen is elfogadják.

Európai Parlament: a lakhatáshoz való jog alapvető emberi jog

ma.hu
-
 20.11.24 21:30Külföld

Az európai uniós tagállamoknak meg kell szüntetniük a hajléktalanság büntethetőségét.

Volner egy senki, a választási törvény módosítása surmóság, a kétfarkúakkal koordinálni kell – ellenzéki politikusok az …

Azonnali
-
 20.11.24 18:35Vélemény

Ellenzéki politikusok szerint az ellenzék stratégiáján nem sokat változtat Volner János választásitörvény-módosítója. A volt jobbikos politikust mindennek elmondták, a Kétfarkú Kutyapárttal pedig elkerülhetetlennek tűnik az egyeztetés.

Strasbourg miatt is módosul a választási törvény

Mandiner
-
 20.11.24 10:00Belföld

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által indított perében hozott ítélete miatt nem lehet megtiltani a szavazólapok lefotózását – tette egyértelművé Völner Pál. Áttekintettük a választási törvény módosítása ellen felhozott alapvető ellenzéki kritikákat.