Óva int a WHO a Magyarországon is népszerű remdesivir használatától

168 Óra Online
-
 20.11.21 10:28Tudomány

Közleményt adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amiben arra kérik az orvosokat, ne kezeljék remdesivirrel a koronavírusos betegeket, függetlenül állapotuk súlyosságától. Azt írják, jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a remdesivir növelné a túlélési esélyeket a koronavírusos betegeknél.

5 kapcsolódó hír

Hatástalan a remdesivir a koronavírussal szemben - állítja a WHO

Szabad Európa
-
 20.11.20 11:33Egészség

Nincs jelentős hatással a túlélésre és nem csökkenti a gyógyulási időt, ezért nem javasolja a remdesivir alkalmazását a koronavírussal fertőzött, kórházban ápolt betegek esetében az Egészségügyi Világszervezet.

A WHO továbbra sem ajánlja a Magyarországon már használt remdesivirt koronavírusos betegeken

HVG
-
 20.11.21 11:21Infotech

Az Egészségügyi Világszervezet szerint nem bizonyított, hogy javítana a túlélési esélyeken.

Nem javasolja az itthon is használt remdesivir alkalmazását a WHO

Borsod24
-
 20.11.21 11:10Külföld

Pénteki közleményében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már kifejezetten nem javasolja a remdesivir használatát a koronavírusos betegek ellátásában. Indoklásuk szerint nincs elég bizonyíték, hogy az eredetileg az ebola kezelésére kifejlesztett hatóanyag javítaná a fertőzöttek túlélési és felépülési esélyeit. Az ajánlást egy 33 fős bizottság…

A WHO nem ajánlja a remdesivirt koronavírusos betegeknek

Pesti Hírlap
-
 20.11.21 10:28Külföld

Közleményt adott ki az Egészségügyi Világszervezet. Arra kérik az orvosokat, ne kezeljék remdesivirrel a koronavírusos betegeket, függetlenül állapotuk súlyosságától. Azt írják, jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a remdesivir növelné a túlélési esélyeket a koronavírusos betegeknél. A szervezet egy több mint hétezer beteg bevonásával készült kísér

Továbbra sem javasolja a remdesivir alkalmazását a WHO

Telex
-
 20.11.20 11:42Egészség

Az Egészségügyi Világszervezet most megerősítette, amit már korábban is mondott: függetlenül attól, milyen súlyos Covid-betegekről van szó, nem ajánlják a gyógyszer alkalmazását.