A nyérceken mutálódott vírus már hét országban felbukkant

Agrotrend
-
 20.11.20 09:00Gazdaság

Egyelőre ismeretlen annak a koronavírus-mutációnak a hatása, amely a nyérceken kívül már emberekre is átterjedt. A mutáció Dániában bukkant fel először nyérceken, és már hét országban jelen van: Hollandiában, Dél-Afrikában, Svájcban, a Feröer-szigeteken, Oroszországban és az USA-ban.

3 kapcsolódó hír

Fokozódik a nyércpara: egyre több országban találnak koronavírusos állatokat

Agrárszektor
-
 20.11.20 12:15Állatvilág

Már hét ország is jelentette a koronavírusnak azt a variánsát, ami Dániában 17 millió nyérc elpusztításához vezetett. Eddig Dániában, Hollandiában, Dél-Afrikában, Svájcban, a Feröer-szigeteken, Oroszországban és az Egyesült Államokban azonosították a nyércekhez köthető vírusmutációt.

A nyércekben mutálódott Covid-variáns hét országban bukkant már fel

Infostart
-
 20.11.19 10:57Külföld

Pontosan még mindig nem tudjuk, mekkora veszélyt jelenthet a nyércekben kifejlődött, majd emberekre terjedt mutáció, amely már Dánián kívül is terjed.

Hét országban is találtak a nyestekben kimutatott mutáns koronavírust ami az emberre is veszélyes

Esti újság
-
 20.11.20 21:05Vélemény

Már hét ország is jelentette a koronavírusnak azt a variánsát, ami a dániai elpusztított 17 millió nyérc halálához vezetett. Így, Hollandiában, Dél-Afrikában, Svájcban, a Feröer-szigeteken, Oroszországban és az Egyesült Államokban azonosították a nyércekhez köthető vírusmutációt, ami az emberre is veszélyes.   A farmerek ugyan…