Brüsszel fellép az LMBTIQ közösség jogainak érdekében, Magyarországnak is üzentek

HVG
-
 20.11.12 16:50Külföld

Az LMBTIQ személyek esélyegyenlőségére vonatkozó tervet készített az Európai Bizottság, de egy olyan jogalkotási javaslaton is dolgoznak, amely lehetővé tenné a szivárványcsaládok tagállamok közötti kölcsönös elismerését. A magyar jogalkotóknak azt üzenik, hogy az egyenlőséget és az emberi jogokat mindenkinek tiszteletben kell…

5 kapcsolódó hír

Nem védi meg Brüsszel a nemzeti kisebbségeket

Magyar Hírlap
-
 20.11.13 11:50Külföld

Hazánk bírálatakor nem válogat az Európai Bizottság, a határontúli magyarokat ért jogsértések esetén viszont a tagállami hatáskörökre hivatkozik - VIDEÓ.

Az Európai Bizottság az uniós fogyasztóvédelmi politika jövőképét vázoló új stratégiát mutatott be

Into
-
 20.11.13 15:00Infotech

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a stratégia célja, hogy az európai fogyasztók aktív szerepet kapjanak a zöld- és digitális átállásban.

Védené az EU a szivárványcsaládokat

Népszava
-
 20.11.13 08:30Külföld

– Bár a családjogot érintő döntések nemzeti hatáskörbe tartoznak, és Brüsszel ezen nem is kíván változtatni, a tagállamoknak mindenkor tiszteletben kell tartaniuk a nemzetközi és európai emberi jogi kötelezettségvállalásaikat – hangsúlyozta Vera Jourová.

A szivárványcsaládokat is védené Brüsszel

Magyar Hang
-
 20.11.12 21:23Külföld

Az Európai Bizottság olyan javaslaton dolgozik, amely lehetővé tenné a szivárványcsaládok tagállamok közötti kölcsönös elismerését. Ez aligha lesz ínyére a magyar kormánynak.

LMBTQ-stratégiát készített az Európai Bizottság

Telex
-
 20.11.12 18:13Külföld

A stratégia célja a szóban forgó társadalmi réteghez tartozók diszkriminációjának felszámolása és emberi jogaik védelme.