Elvesztették Hegyi-Karabah második legnagyobb városát az örmények

168.hu
-
 20.11.09 17:36Külföld

Az azerbajdzsániak egyre közelebb vannak a tartomány fővárosához.

24 kapcsolódó hír

Tüntetők hatoltak be az örmény parlament és kormány épületébe

888.hu
-
 20.11.10 06:36Külföld

Tüntetők hatoltak be az örmény parlament és kormány épületébe Jerevánban keddre virradóra az ellen tiltakozva, hogy Nikol Pasinján örmény miniszterelnök korábban bejelentette: megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel.

Az örmények elismerték, hogy elveszítették Susa városát

ATV
-
 20.11.09 16:58Külföld

Hegyi-Karabah örmény fegyveres erői hétfőn elismerték, hogy már nem uralják az enklávé második legnagyobb városát, Susát (örmény nyelven Susi), és hogy az azerbajdzsáni erők egyre közelebb jutnak ahhoz, hogy körbezárják Sztepanakertet, a tartomány székhelyét.

Békemegállapodás zárta le az örmény-azeri háborút

Nap mint nap
-
 20.11.10 06:06Külföld

Örményország, Azerbajdzsán és Oroszország aláírt egy békeszerződést néhány órával ezelőtt, ami véget vet a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahért folytatott harcoknak. Az örmény miniszterelnök, Nikol Pashinyan az alkut “rendkívül fájdalmasnak” nevezte. A megegyezés hat hét, esetenként komoly harcokat felvonultató szembenállás után…

Moszkva: orosz békefenntartók veszik át a kivonuló örmény erők helyét

Propeller
-
 20.11.10 06:23Külföld

Oroszország közép-európai idő szerint négy órától elkezdte békefenntartók Hegyi-Karabahba telepítését, párhuzamosan az örmény csapatok kivonásával – közölte kedden hajnalban az orosz védelmi minisztérium. "Összhangban az Azerbajdzsáni Köztársaság elnöke, az Örmény Köztársaság miniszterelnöke és az Oroszországi Föderáció…

Békét kötött Örményország és Azerbajdzsán

Szabad Európa
-
 20.11.10 10:48Külföld

Jerevánban komoly tüntetések törtek ki, Azerbajdzsában viszont győzelemként értékelték a keddtől életbe lépő békemegállapodást.

Felvonuló tömegek Bakuban: győzelmet ünnepeltek

Szabad Európa
-
 20.11.09 12:18Vélemény

Videón, ahogy tömegek ünnepeltek Azerbajdzsán fővárosában, miután az azeri elnök bejelentette, elfoglalták Susi városát. Örményország nem ismerte el a hegyi-karabahi város elvesztését.

Hegyi-Karabah: Örményország megadta magát, az oroszok bevonultak, Jerevánban megverték a házelnököt

Infostart
-
 20.11.10 06:52Külföld

Megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel. A területre orosz békefenntartók vonultak be, de jönnek törökök is. Az örmény kormányfő a harci helyzettel indokolta lépését, azt mondta, nem volt más választása.

Megállapodtak a hegyi-karabahi harcok lezárásáról, Jerevánban zavargások törtek ki

HVG
-
 20.11.10 06:12Külföld

Nikol Pasinján örmény kormányfő aláírta a harcok lezárásól a megállapodást, az erőik helyét orosz békefenntartók veszik át Hegyi-Karabahban. Jerevánban tüntetések kezdődtek, feldúlták a parlamentet és megverték a házelnököt.

Tüntetők hatoltak be a parlament és a kormány épületébe, megverték a házelnököt

Körkép
-
 20.11.10 11:50Külföld

Tüntetők hatoltak be az örmény parlament és kormány épületébe Jerevánban keddre virradóra. A tüntetők az ellen tiltakoztak, hogy Nikol Pasinján örmény miniszterelnök bejelentette: megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Szakértők…

Moszkva: orosz békefenntartók veszik át a kivonuló örmény erők helyét

Magyar Szó
-
 20.11.10 09:00Külföld

Oroszország közép-európai idő szerint négy órától elkezdte békefenntartók Hegyi-Karabahba telepítését, párhuzamosan az örmény csapatok kivonásával - közölte kedden hajnalban az orosz védelmi minisztérium.

Civilek ezrei menekülnek az azeri hadsereg elől

RTL Klub
-
 20.11.09 18:30Külföld

Civilek ezrei menekülnek Hegyi-Karabah fővárosából a közeledő azeri hadsereg elől. A törökök által támogatott Azerbajdzsán győzelemre áll az örményekkel szemben a vitatott hovatartozású terület fölötti ellenőrzésért. A térségben elkeseredett harcok folynak, Baku győzelme ugyanis az ott élő örmények teljes elűzését is jelentené. 

Megállapodás született a hegyi-karabahi konfliktus lezárásáról

KárpátHír
-
 20.11.10 13:38Külföld

Megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Nikol Pasinján

Közelednek Hegyi-Karabah központjához az azeri erők

Index
-
 20.11.09 21:28Külföld

Az örmények elismerték, hogy elvesztették Susa városát.

Hegyi-Karabah: elismerték az örmények, hogy elveszítették Susát

Euronews
-
 20.11.09 19:26Külföld

Hegyi-Karabahban szeptember 27-e óta folynak harcok: Azerbajdzsán fegyverrel szerezné vissza a főleg örmények lakta enklávét.

Hegyi-Karabah: orosz békefenntartók veszik át a kivonuló örmény erők helyét

Hírklikk
-
 20.11.10 09:28Külföld

Oroszország közép-európai idő szerint négy órától elkezdte a békefenntartók Hegyi-Karabahba telepítését, párhuzamosan az örmény csapatok kivonásával – közölte kedd hajnalban az orosz védelmi minisztérium.

Azerbajdzsán elismerte az orosz helikopter lelövését

Parameter
-
 20.11.09 19:02Külföld

Baku igyekezett arról biztosítani Moszkvát, hogy az incidens nem irányult az orosz fél ellen, és kártérítést ajánlott fel. Az orosz védelmi tárca korábban közölte, hordozható légvédelmi rakétával lelőttek egy Mi-24-es orosz katonai helikoptert Örményország légterében, a hegyi-karabahi hadszíntértől távol, a Nahicseván azeri exklávé felőli…

Az örmények elvesztették Hegyi-Karabah második legnagyobb városát

Pesti Hírlap
-
 20.11.09 17:57Külföld

Az azerbajdzsániak egyre közelebb vannak a tartomány fővárosához. Hegyi-Karabah örmény fegyveres erői hétfőn elismerték, hogy már nem uralják az enklávé második legnagyobb városát, Susát (örmény nyelven Susi) – írja az MTI. Az azerbajdzsáni erők egyre közelebb jutnak ahhoz, hogy körbezárják Sztepanakertet, a tartomány székhelyét.…

Az örmények elismerték, hogy elveszítették Susa városát

ma7.sk
-
 20.11.09 17:18Külföld

Hegyi-Karabah örmény fegyveres erői hétfőn elismerték, hogy már nem uralják az enklávé második legnagyobb városát, Susát (örmény nyelven Susi), és hogy az azerbajdzsáni erők egyre közelebb jutnak ahhoz, hogy körbezárják Sztepanakertet, a tartomány székhelyét.

Örményország fegyverszünetet írt alá Azerbajdzsánnal, erre zavargások törtek ki

Népszava
-
 20.11.10 07:46Külföld

Ezzel együtt orosz békefenntartók kerülnek Hegyi-Karabahba. Azerbajdzsánban az utcán ünnepelnek.

Hegyi-Karabah: az örmények elismerték, hogy elveszítették Susa városát

Mandiner
-
 20.11.09 17:14Külföld

Arajik Harutjunján, a szakadár Hegyi-Karabah miniszterelnöke úgy fogalmazott: aki ellenőrzi Susát, az ellenőrzi egész Hegyi-Karabahot.

A teljes vereségtől tartva kötött tűzszünetet az örmény kormányfő

Telex
-
 20.11.10 11:22Külföld

Nikol Pasinjan szerint nem volt más választása, mert Hegyi-Karabah védelmében kudarcot vallottak Azerbajdzsánnal szemben.

Moszkva: orosz békefenntartók veszik át a kivonuló örmény erők helyét

Debreceni Nap
-
 20.11.10 06:18Külföld

Oroszország közép-európai idő szerint négy órától elkezdte békefenntartók Hegyi-Karabahba telepítését, párhuzamosan az örmény csapatok kivonásával – közölte kedden hajnalban az orosz védelmi minisztérium. “Összhangban az Azerbajdzsáni Köztársaság elnöke, az Örmény Köztársaság miniszterelnöke és az Oroszországi Föderáció…

Az örmények elismerték, hogy elveszítették Susa városát

Origo
-
 20.11.09 17:17Külföld

Vasárnap az örmény tisztségviselők még tagadták, hogy az azeriek elfoglalták volna a stratégiai fontosságú várost.