Ez halloween eredete

Ízesélet
-
 20.10.31 10:25Recept

A halloweent minden év október 31-én ünneplik, eredete az ősi kelta Samhain fesztiválra vezethető vissza. Ekkor az emberek nagy máglyákat raktak és jelmezekbe öltöztek, hogy elijesszék a szellemeket. A 8. században III. Gergely pápa a november 1-jét az összes szent tiszteletére kinevezte mindenszentek napjának. Hamarosan a régi pogány és az új…

4 kapcsolódó hír

A Halloween eredete és jelentősége

Édenkert
-
 20.10.31 08:10Otthon

Iv. Gergely pápa a Ix. században a pogány hagyományok átreformálása érdekében kinevezte november 1-et, a Mindenszentek napjának. Innen ered a mindannyiunk által ismert "Halloween"-szó, amely eredeti formájában "All hallows evening"-ként szerepelt és "Minden szentek estéjét" jelentette.

Minden, amit tudni akartál a Halloweenről

Ragazze
-
 20.10.31 19:00Életmód

A halloweent minden év október 31-én ünneplik, eredete az ősi kelta Samhain fesztiválra vezethető vissza. Ekkor az emberek nagy máglyákat raktak és jelmezekbe öltöztek, hogy elijesszék a szellemeket.

Hogyan ünneplik a Halloweent Magyarországon?

Behír
-
 20.10.30 15:18Belföld

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi, kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet – a Samhain-t, vagyis “a nyár végét”, ilyenkor egyszerre hódoltak a napistennek és a holtak urának. Utánajártunk annak, hogy mennyire elterjedt a…

Mindenszentek, halottak napja, halloween – Melyik ünnepről van szó?

Veol
-
 20.10.31 11:00Megyei

Három ünnepet ünnepelnek világszerte az előttünk álló hétvégén, mind az elhunyt lelkekkel kapcsolatos. Vajon mennyire ismered őket?