Čaputová: nincs elég egészségügyi dolgozó, ne büntesse a kormány azokat, akik nem teszteltetik …

Parameter
-
 20.10.30 12:00Határtalan

A köztársasági elnök pénteken délelőtt találkozott a Daniel Zmeko vezérkari főnökkel és Ivan Pachoval, a Közös Felelősség művelet, vagyis az országos tesztelés szervezésének irányítójával. A tájékoztatásukból kiderült, hogy még mindig nem jelentkezett elég egészségügyi dolgozó, akikkel fel tudnák tölteni a mintegy 5000 mintavételi…

4 kapcsolódó hír

Matovič: Ha nem lesz elég egészségügyi dolgozó, egy héttel meghosszabbítjuk a zárlatot

Körkép
-
 20.10.30 10:13Határtalan

„Feltételezem, hogy nem elég egészségügyi alkalmazott az országos tesztelés mintavételi helyszínein,  újabb egy hétig zárva kell tartanunk az üzleteket”   – jelentette ki Igor Matovič kormányfő a Markíza televízióban.   A kormányfő szerint ez a kérdés a mai nap folyamán el fog dőlni, és „tükröt tart majd az önkormányzatok elé  is”

Naď szerint távoznia kell a Szlovák Orvosi Kamara vezetőjének

Felvidék.ma
-
 20.10.30 08:48Határtalan

Jaroslav Naď  védelmi miniszter elutasította Marian Kollárnak, a Szlovák Orvosi Kamara (SLK) elnökének a koronavírussal és az országos teszteléssel kapcsolatban elhangzott kijelentéseit. Egyben felszólította a kamarát, hogy cseréljék le az elnököt.

Matovič emelte a tétet - különleges javadalmazás a tesztelésen részt vevő egészségügyi személyzetnek

ma7.sk
-
 20.10.29 17:18Határtalan

Igor Matovič nem sokkal öt óra előtt  sajtótájékoztatót tartott a hétvégi teszteléssel kapcsolatban. A fellépése elején, elnézést kért, hogy a mai tájékoztató rövidebb lesz, mert egy videokonferenciára készül Európa kormányfőivel, akik türelmetlenül várják a szlovák tömeges tesztelés eredményeit, hiszen Európa is nagy bajban van.

Magas vagy alacsony a COVID-19 halálozási rátája? Jók vagy rosszak az antigén tesztek? – két nap múlva tesztelés, de…

Parameter
-
 20.10.29 11:02Határtalan

Az orvosi kamara: ki fog kezelni a tesztelés után? A legélesebb, személyeskedésektől sem mentes vita Marian Kollár, a Szlovák Orvosi Kamara (SLK) elnöke és Igor Matovič kormányfő között folyt. Marian Kollár az országos teszteléssel kapcsolatban is meglehetősen negatívan nyilatkozott, de a hangsúlyt az egészségügyi dolgozók védelmére…