Karácsony közvetlen uniós pénzt hozna a válságkezelésre

Ez a lényeg
-
 20.10.29 11:18Belföld

Kényszerítsék az uniós kormányokat, hogy az önkormányzatokat vonják be az európai válságkezelésbe, az EU biztosítson közvetlenül forrásokat a városoknak erre – kéri Karácsony Gergely és 8 európai nagyváros polgármestere közös levelében az EU vezetőit.

3 kapcsolódó hír

Karácsony elengedi Budapestet?

Mandiner
-
 20.10.28 21:21Belföld

A főpolgármester népszavazási akcióba kezdett, hogy az uniós helyreállítási alap felét közvetlenül az önkormányzatok kapják meg az EU-tól. A látszólag helyi ügyet szolgáló kezdeményezés már Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányának része, ami kiváltott némi ellenérzést a baloldalon.

Karácsony Gergely: Vonják be a városokat is a helyreállítási munkálatokba

Klubrádió
-
 20.10.29 10:52Vélemény

Kilenc európai nagyváros polgármestere, köztük Karácsony Gergely közös levélben fordult az Európai Unió döntéshozó-, végrehajtó intézményeinek vezetőihez azzal a kéréssel, hogy ne csak az állami forráselosztó mechanizmusokon keresztül tegyék elérhetővé a helyreállítási alap pályázható részeit.

9 európai városvezető, köztük Karácsony is közös levélben fordult az uniós intézményvezetőkhöz forrásért

Telex
-
 20.10.29 08:55Egészség

Vonják be az önkormányzatokat az európai válságkezelésbe, és az EU juttasson közvetlenül pénzt a városoknak – kéri együtt Barcelona, Pozsony, Budapest, Hannover, Lisszabon, Milánó, Párizs, Prága, valamint Varsó polgármestere. A levelet magyarul a Telex teszi közzé.