Az MNB a határokon átnyúló pénzügyi szolgáltatások azonosítására figyelmeztet

Növekedés
-
 20.10.28 11:27Gazdaság

A legtöbb hazai ügyfélszerződéssel rendelkező – online határon átnyúló szolgáltatóként működő – fintech-csoport esetében célszerű pontosan azonosítani a szolgáltatás tartalmát, annak felügyelő hatóságát, illetve a betétgaranciára és vitarendezésre vonatkozó lehetőségeket.

4 kapcsolódó hír

Figyelmeztetést adott ki a Revolutról az MNB

Azenpenzem
-
 20.10.28 17:33Gazdaság

A Brexittel a Revolut magyar ügyfelei számára a hazai felügyeleti hatóságnak csupán korlátozott fogyasztóvédelmi jogosítványai vannak – figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Vita esetén közvetlenül a társaságnál jelezhető a panasz, majd az annak székhelye szerinti, vagy az európai vitarendezési fórumhoz fordulhat.

Óvatosan a Revoluttal - figyelmeztetés jött az MNB-től

napi.hu
-
 20.10.28 12:37Cégvilág

A piacfelügyelet arra bátorítja a magyar ügyfeleket, hogy tájékozódjanak az itthoni bankpiaci kínálatból, mielőtt olyan határon átnyúló szolgáltatók mellett döntenek, mint amilyen a Revolut. A cég, ahogy a fintech vállalatok közül több is az Európai Unió jogrendjén belül működik, viszont a panaszok kezelésére csak a székhely országában van lehetősé

„Azonosítsuk pontosan a határon átnyúló számla-, kártya- vagy betétszolgáltatásokat”

Magyar Hírlap
-
 20.10.28 10:16Gazdaság

MNB: Érdemes először összevetni a Revolut és más fintech szolgáltatók költségeit a magyarországi hagyományos bankokéva.

MNB, Revolut, fintech – kockázatok

IT café
-
 20.10.28 18:02Infotech

A központi banktól figyelmeztetnek, hogy célszerű pontosan azonosítani a szolgáltatás tartalmát, annak felügyelő hatóságát, illetve a betétgaranciára és vitarendezésre vonatkozó lehetőségeket.