Mégsem tart igényt a kormány a járványügyi munkacsoportra

MFor
-
 20.10.26 15:15Külföld

Október 22-én nyújtották be a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos törvény módosításait a Parlamentbe. A dokumentum többek között azt is rögzíti, hogy a kormány mégsem tart igényt arra, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Operatív Törzs mellett járványügyi tudományos munkacsoportot hozzon létre.

10 kapcsolódó hír

Jó hír a szakképzésben tanulóknak: érkeznek az ösztöndíjak

ATV
-
 20.10.28 12:21Belföld

Szerdán és csütörtökön megérkeznek az általánosösztöndíj-utalások a szakképzésbe járó, elsőéves fiatalok számláira - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Tisztességtelen gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

Agrotrend
-
 20.10.27 14:24Gazdaság

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a fogyasztóvédelmi törvény módosítását kezdeményezi az országgyűlésnél annak érdekében, hogy az egyes országokban azonos márkanév alatt forgalmazott termékek minőségében megmutatkozó indokolatlan eltéréseket a hatóság tisztességtelen gyakorlatként tilthassa, szankcionálhassa. A…

Operatív törzs: módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok

Kiss Róbert alezredes közölte, a módosítás a három karanténfajta - a járványügyi megfigyelés, a járványügyi zárlat és a hatósági házi karantén - elrendelésével kapcsolatos adminisztratív könnyítéseket tartalmaz, illetve megváltoztatta az ezek megszegése miatt alkalmazható intézkedéseket.     A törvénymódosítás szabályozza a…

Egyre kevesebb az álláskereső a járvány ellenére is

Nyíregyháza
-
 20.10.28 11:35Belföld

Tizenkilenc hete folyamatosan csökken az álláskeresők száma. A legfrissebb adatok szerint 300 ezer fő közelébe esett vissza a munkanélküliek száma, ami 70 ezerrel kevesebb, mint a júniusi mélyponton. Szakértők szerint azonban a járvány utáni gazdasági talpraállás lassú lesz – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában. 

Elfogadhatatlan a magyar fogyasztók hátrányos megkülönböztetése

Magyar Nemzet
-
 20.10.27 15:08Gazdaság

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára közölte: tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

Megkezdődtek az egyeztetések a jövő évi minimálbérekről

Dehir
-
 20.10.28 12:46Megyei

Budapest - Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta, a kormány célja továbbra is az, hogy a munkavállalói és munkaadói érdekképviseletek állapodjanak meg a kötelező legkisebb bérek jövő évi mértékéről.

Az innovációs környezet fejlesztése segíti a magyar kutatókat, vállalatokat

Innoportal
-
 20.10.28 10:57Belföld

A magyar innovációkat támogató pályázati és intézményrendszer fejlesztésén dolgozik az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – hangsúlyozta Gulyás Tibor, a tárca innovációért felelős helyettes államtitkára. A tárca célja, hogy egy értékes ötlet se vesszen el, ehhez fontos a megfelelő intézményrendszer biztosítása – fogalmazott nyitó…

ITM – 70 ezerrel kevesebb az álláskereső, mint júniusban

Az Üzlet
-
 20.10.27 13:17Gazdaság

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően 300 ezer közelébe esett vissza az álláskeresők száma - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára.

A héten utalják az általános ösztöndíjakat a szakképzésben tanulók számláira

Eduline
-
 20.10.28 12:12Karrier

Szerdán és csütörtökön megérkeznek az általános ösztöndíj-utalások a szakképzésbe járó, elsőéves fiatalok számláira - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Újra a tavalyi szinten a foglalkoztatottak száma

Duol
-
 20.10.28 07:00Megyei

A hazai foglalkoztatás mértéke augusztusra elérte a tavalyi szintet: több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a köztévének még október idusán. Utánajártunk a témának, a helyi adatokat is megpróbáltuk megszerezni.