Elhibázott a remdesivir hazai gyógyszervizsgálata egy szakértő szerint

168 Óra Online
-
 20.10.27 09:08Tudomány

A gyógyszer hatékonyságára vonatkozóan nem lesz tudományos eredmény, csak arról, amit már eddig is tudni lehetett. De az is indokolatlanul sokára.

4 kapcsolódó hír

Biostatisztikus: szinte használhatatlan lesz a remdesivir hazai gyógyszervizsgálata

Szabad Európa
-
 20.10.27 12:33Egészség

Nagyon fontos, hogy a magyar közvélemény értesüljön a nagy gyógszervizsgálat problémáiról, mondja Ferenci Tamás biostatisztikus, az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának docense.

Válaszolt a HECRIN elnöke a hazai remdesivir-vizsgálattal kapcsolatos aggályokra, de így is maradt kérdőjel

Rakéta
-
 20.10.27 20:00Tudomány

Egy szakértő szerint a hazai klinikai vizsgálatsorozat nem alkalmas annak eldöntésére, hogy hatékony-e a remdesivir a Covid terápiájában. Választ kaptunk a hazai kutatásokat koordináló szervezet elnökétől is, aki szerint a szakértőnek lényegében igaza van, csak a hatékonyság megállapítása soha nem is volt ezeknek a vizsgálatoknak a célja.…

Rengeteg problémát lát a magyar remdesivir-vizsgálatnál egy szakértő

Pesti Hírlap
-
 20.10.27 09:36Belföld

A gyógyszer hatékonyságára vonatkozóan nem lesz tudományos eredmény, csak arról, amit már eddig is tudni lehetett. De az is indokolatlanul sokára. Elég meredek következtetésre jut a Telexen egy járványügyi szakértő: Ferenci Tamás szerint a remdesivir hatóanyag hazai gyógyszervizsgálata nem alkalmas a gyógyszer vizsgálatára, épp a…

Járványügyi szakértő: A remdesivir hazai gyógyszervizsgálata alkalmatlan a gyógyszer vizsgálatára

Telex
-
 20.10.27 07:38Egészség

Nem azt vizsgálja, amit vizsgálni kéne, nincs kontrollcsoport, így nem tud biztosat mondani semmiről. De vajon ezt tudják azok is, akik részt vesznek benne? Ferenci Tamás, a járványügyi munkacsoport tagjának írása.