Államtitkár: ekkora kórházi kapacitással készülnek a durvuló járványra

Pénzcentrum
-
 20.10.27 09:30Gazdaság

Újabb kórházakat vontak be a koronavírusos betegek ellátásába. Horváth Ildikó, az Emmi államtitkára kifejtette, a hat intézmény ellemzően olyan területen található, ahol viszonylag magas fertőzésszámok fordulnak elő. 660

10 kapcsolódó hír

Koronavírus: lesz elég hely a Covid-betegeknek a kórházakban - véli az államtitkár

Napi.hu
-
 20.10.27 09:48Belföld

A kijelölt kórházak intenzív kapacitása jelenleg elégséges a szükséges műtétek kiszolgálására, és bármikor megkaphatják a tréninget a Covid-ellátásra azok az egészségügyi dolgozók, akiknek ez eddig nem volt meg - mondta Horváth Ildikó, az Emmi államtitkára az InfoRádiónak.

Covid-kórházzá alakítják át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikáját

Propeller
-
 20.10.27 17:22Belföld

A pszichiátriai és a neurológiai klinika is fel van készülve a covidosok fogadására. Két lépcsőben részben kiürítik és teljes egészében koronavírusos betegek ellátására szervezik át a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáját, illetve a vele egy épületben működő Neurológiai Klinikát. A tervek szerint a két intézmény már a…

Covid-kórház lesz belőle: kiürítik és átszervezik a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikáját

Blikk
-
 20.10.27 17:10Belföld

Covid-kórház lesz a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája, illetve az ugyanebben az épületben található Neurológiai Klinika.

Így állnak most a kórházi kapacitások

Infostart
-
 20.10.27 06:00Belföld

660 ággyal bővült a kapacitás a koronavírusos betegellátásban a váci, ceglédi, esztergomi, hatvani, bajai és orosházi kórházak bevonásával. A most kijelölt intézmények elsődlegesen a Covid-gyanús betegek ellátásában vesznek részt.

Ha kétséges a halál oka, most is elvégzik a kórbonctani vizsgálatot

Székelyhon
-
 20.10.27 21:21Határtalan

A járvány előtt egy tudományos dolgozathoz illusztrációként is nehéz volt olyan röntgenképet találni, mint amilyeneket most naponta lehet látni a kórházakban a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek esetében.

Kiürítik, mert Covid-kórházzá alakítják a Semmelweis Egyetem pszichiátriai és neurológiai klinikáit

Magyar Narancs
-
 20.10.27 18:31Vélemény

A tervek szerint a két intézmény már a jövő hét elején fogad majd koronavírusos betegeket.

Koronavírus: továbbra sem Hatvanban látják el a Heves megyei betegeket

Heol
-
 20.10.27 17:03Belföld

Az Albert Schweitzer Kórházat nem a Heves megyei, hanem a főváros és Pest megye kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-19 fertőzött, valamint gyanús betegek ellátására jelölték ki.

Bővül a kórházi ágyak kapacitása Orosházán, készülnek a fertőzöttek fogadására

Behír
-
 20.10.27 11:20Belföld

Mintegy hatszázhatvan ággyal bővült a kapacitás a koronavírusos betegek ellátásában a váci, ceglédi, esztergomi, hatvani, bajai és orosházi kórházak bevonásával. Mindeközben az Orosházi Kórház arról tájékoztatott, hogy az ellátás zavartalan.

Nem a Heves megyei koronavírus-betegeket kezelik a hatvani kórházban

Egri Ügyek
-
 20.10.27 18:40Megyei

Járványkórház lett a megyénkben lévő Albert Schweitzer Kórház, de az ország más részeiből szállítanak oda Covid-fertőzötteket.

Zavartalanul működik az ellátás az Orosházi Kórházban

Beol
-
 20.10.27 10:41Belföld

Az Orosházi Kórház csak abban az esetben fogad súlyos és középsúlyos, igazolt koronavírusos betegeket, ha a sorrendben előttük lévő kórházak kapacitása megtelik. Az intézményben folyamatban van az előírt ágyszámok biztosítása.