Az SZTE szenátusa levette napirendről az egyetem nevének megváltoztatását

HVG
-
 20.10.26 15:32Belföld

A Szegedi Tudományegyetem szenátusa magabiztos többséggel elutasította az intézmény nevének megváltoztatására irányuló napirendi pontot.

4 kapcsolódó hír

Egyelőre nem nevezik el Szent-Györgyi Albertről a Szegedi Tudományegyetemet

Telex
-
 20.10.26 16:32Belföld

A szenátusi ülésen nem fogadták el a napirendet, így nem tárgyaltak a névváltoztatásról.

Továbbra is egységben képzeli el képzéseit a Szegedi Tudományegyetem

Hódpress
-
 20.10.27 15:00Megyei

A tegnapi nap egyik fontos híre volt, hogy szenátusi ülést tartottak a Szegedi Tudományegyetemen, ahol az egyik napirendi pont az egyetem átnevezése lett volna. A napirendi pontot nem szavazták meg. Az egyetem vezetése ráadásul továbbra is fent tartja korábbi állásfoglalását az egyetem egységéről, olvasható közleményükben.

Nem szavazták meg az eredeti napirendet, így nem szavaztak ma az egyetem átnevezéséről

Szegeder
-
 20.10.26 16:04Belföld

Hosszas sorban állás, lázmérés, egészségügyi állapottal kapcsolatos papírok kitöltése és kézfertőtlenítés előzte meg az SZTE-szenátusának mai ülését. Talán ennyien még sosem voltak kíváncsiak egy ülésre. Nem csoda, ugyanis ma szavaztak az SZTE nevének megváltoztatásáról.

Lehet, hogy hamarosan új nevet kap a Szegedi Tudományegyetem?

Hódpress
-
 20.10.26 10:31Megyei

A 2020. október 26-i dátum fontos mérföldkő lehet a Szegedi Tudományegyetem életében, ugyanis ezen a napon dönthet a szenátus az egyetem nevének megváltozásáról, ami azonban többekben inkább félelmet kelt, mert meglátásuk szerint ez megnyitja az utat az egyetem szétdarabolása felé. A döntés érinti az egyetem hódmezővásárhelyi karát is.