Ökológiai katasztrófa a Kamcsatka-félszigeten

Szimpatika
-
 20.10.25 17:06Tudomány

Egészen biztosan nem emberi tényező, hanem „vörös dagály”, azaz mérgező algák elszaporodása okozta a tengeri élőlények tömeges pusztulását a távol-keleti Kamcsatka-félszigeten.

4 kapcsolódó hír

Algák okozták a tömeges élőlénypusztulást Kamcsatka partjainál

Egészen biztosan nem emberi tényező, hanem mérgező algák elszaporodása okozta a tömeges tengeriélőlény-pusztulást a távol-keleti Kamcsatka-félszigeten – olvasható az MTI hírei között.

Az orosz kormány szerint "vörös dagály" okozta a rejtélyes pusztulást Kamcsatkán

HVG
-
 20.10.26 00:03Infotech

Egészen biztosan nem emberi tényező, hanem "vörös dagály", azaz mérgező algák elszaporodása okozta a tömeges tengeriélőlény-pusztulást a távol-keleti Kamcsatka-félszigeten – jelentette ki Dmitrij Kolibkin orosz természetvédelmi miniszter pénteken a Rosszija 24 hírtelevízióban.

Természeti katasztrófa Kamcsatkánál, a Greenpeace vizsgálatokat sürget

Rakéta
-
 20.10.25 06:00Tudomány

A mérgező vörös algák túlszaporodása ökológiai katasztrófát, a tengeri-élőlények tömeges pusztulását okozta az oroszországi Kamcsatkai-félszigeten. A katasztrófa nem csak az állatvilágot, de az embereket is érintette.

Az orosz kormány szerint “vörös dagály” okozta a tömeges élőlénypusztulást Kamcsatka partjainál

ZooZoo
-
 20.10.25 12:00Állatvilág

Egészen biztosan nem emberi tényező, hanem “vörös dagály”, azaz mérgező algák elszaporodása okozta a tömeges tengeriélőlény-pusztulást a távol-keleti Kamcsatka-félszigeten – jelentette ki Dmitrij Kolibkin orosz természetvédelmi miniszter pénteken a Rosszija 24 hírtelevízióban. A miniszter közölte, hogy jövőre expedíció…