Soha nem volt még akkora az ózonlyuk kiterjedése az Antarktisz felett, mint idén

Liner
-
 20.10.24 18:17Életmód

A számunkra kulcsfontosságú ózonlyuk az Antarktisz felett elérte a valaha volt legnagyobb méretét, mely nem kis mértékben aggasztó a jövőre nézve, ez a tendencia pedig egyre csak romlik majd az évek múlásával, melynek eredményeképp az ózonréteg az ultraibolya sugárzástól sem lesz képes megvédeni bennünket.

3 kapcsolódó hír

Ennél már nem lesz nagyobb az ózonlyuk idén az Antarktisz felett

Librarius
-
 20.10.24 17:59Tudomány

Elérte idei legnagyobb kiterjedését az Antarktisz feletti ózonlyuk, amelynek nemcsak mérete, de mélysége is az elmúlt évek egyik legnagyobbika volt. A Copernicus Sentinel-5P műhold méréseit a német űrközpont (Dlr) elemezte részletesen. Az ózonlyuk mérete szabályszerűen változik. Augusztustól októberig növekszik, szeptember közepe és október…

Elérte idei maximumát az Antarktisz feletti ózonlyuk

Parallaxis
-
 20.10.25 10:00Tudomány

Elérte idei legnagyobb kiterjedését az Antarktisz feletti ózonlyuk, amelynek nemcsak mérete, de mélysége is az elmúlt évek egyik legnagyobbika volt. A Copernicus Sentinel-5P műhold méréseit a német űrközpont (DLR) elemezte részletesen.

Elérte idei maximumát az Antarktisz feletti ózonlyuk

Élő bolygónk
-
 20.10.24 08:39Életmód

Az ózonlyuk mérete szabályszerűen változik: augusztustól októberig növekszik, szeptember közepe és október közepe között éri el a maximumát.