Botrányos szavazáson lett hivatalos jelölt Trump bírójelöltje

168 Óra Online
-
 20.10.22 19:31Külföld

A demokrata tagok bojkottálták a szavazást, mégis megszavazta a szenátus igazságügyi bizottsága a republikánus tagokkal Amy Connett Barrettet, Trump jelöltjét a szövetségi legfőbb bíróság jelöltjének. Igaz, a kisebbségnek minimum két tagot kellett volna adnia, de ezt a bizottsági szabályt a republikánus bizottsági elnök eltörölte, mert a demokrata…

4 kapcsolódó hír

Elhárult az utolsó akadály is Amy Coney Barrett elől

Napi.hu
-
 20.10.23 07:04Külföld

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottsága csütörtökön megszavazta Amy Coney Barrett jelöltségét az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróságba. A jelölése komoly vitát váltott ki, mivel november 4-én lesz az amerikai elnökválasztás, melynek eredményét megvárnák a demokraták az új főbíró kiválasztásával.

Megszavazta Trump alkotmánybíró-jelöltjét az amerikai szenátus igazságügyi bizottsága

Portfolio
-
 20.10.22 20:11Külföld

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottsága csütörtökön megszavazta Amy Coney Barrett jelöltségét az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróságba.

A Donald Trump által jelölt Barrett bírónő bojkottjára készül a Demokrata Párt

Mandiner
-
 20.10.22 13:37Külföld

A Demokrata Párt bojkottálni fogja az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságába jelölt Amy Coney Barrett megválasztását. Az akció azonban sokkal inkább nevezhető kommunikációs eszköznek, mintsem átgondolt politikai stratégiának.

Trump bírójelöltje botrányos körülmények között kapta meg a bizottsági szavazatokat a jelöléshez

Pesti Hírlap
-
 20.10.22 21:00Külföld

A szenátus egésze hétfőn szavaz majd a konzervatív Amy Coney Barrett jelöltségéről. A demokrata tagok bojkottálták a szavazást, mégis megszavazta a szenátus igazságügyi bizottsága a republikánus tagokkal Amy Connett Barrettet, Trump jelöltjét a szövetségi legfőbb bíróság jelöltjének. Igaz, a kisebbségnek minimum két tagot kellett volna adnia,…