400 ezer magyar gyerek alkoholista családban nő fel, de jövőre már adómentes lehet a házi pálinkaf…

168 Óra Online
-
  20.10.18 10:22 Belföld

A magyar emberek évente átlagosan csaknem tíz liter tiszta szesznek megfelelő alkoholos italt fogyasztanak, és ha már súlyos a szenvedélybetegség, minden az alkohol körül forog az adott háztartásokban. 

7 kapcsolódó hír

Alkoholista családban nő fel minden ötödik magyar gyerek

ATV
-
  20.10.18 09:54 Belföld

Négyszázezer magyar gyerek nő fel olyan családban, ahol alkoholfüggő valamelyik szülő – írja az Infostart.

A magyar gyermekek 20%-a alkoholista családban nevelkedik

Liner
-
  20.10.18 17:52 Életmód

Frankó András, a Máltai Szeretetszolgálat szenvedélybetegségeket segítő szolgálatának vezetője az InfoRádiónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy sok kutatás igazolja, hogy az alkoholista családokban felnövő gyermekeknek nagyon nehéz egészséges felnőtté válniuk.

A gyermeket is megbetegítheti a szülő alkoholizmusa

Infostart
-
  20.10.17 18:30 Életmód

Minden ötödik gyermek olyan családban nő fel hazánkban, amelyben valamelyik vagy akár mindkét szülő alkoholfüggő. Amikor már nagyon súlyos a szenvedélybetegség, minden az alkohol körül forog ezekban a háztartásokban, a gyermekeket pedig súlyosan elhanyagolják szüleik.

A magyar gyerek ötöde alkoholista családban nő fel

Hírklikk
-
  20.10.18 09:05 Belföld

A magyar emberek évente átlagosan csaknem tíz liter tiszta szesznek megfelelő alkoholos italt fogyasztanak, és ha már súlyos a szenvedélybetegség, minden az alkohol körül forog az adott háztartásokban. Ennek következményeként, a gyermekeket súlyosan el is hanyagolhatják a szüleik.

A magyar gyerekek ötöde alkoholista családban nevelkedik, a harmaduk maga is szeszfügő lesz

Pesti Hírlap
-
  20.10.18 10:50 Belföld

Folyamatos bizonytalanságban nő fel az a négyszázezer magyar gyerek, akiknek családjában alkoholfüggő van. A magyar emberek évente átlagosan csaknem tíz liter tiszta szesznek megfelelő alkoholos italt fogyasztanak, és ha már súlyos a szenvedélybetegség, minden az alkohol körül forog az adott háztartásokban. Frankó András, a Máltai…

Szomorú sors: a szakértő elárulta milyen körülmények között nő fel minden ötödik magyar gyermek

HírHugó
-
  20.10.18 11:21 Vélemény

Alkoholista családban nő fel minden ötödik magyar gyerek. Összességben négyszázezer magyar gyerek nő fel olyan családban, ahol alkoholfüggő valamelyik szülő – írja az Infostart. Folyamatos bizonytalanságban nő fel az a négyszázezer magyar gyerek, akiknek családjában alkoholfüggő valamelyik szülő: kiszámíthatatlanná válhatnak a…

Minden ötödik magyar gyerek alkoholista családban nő fel

Nyugat
-
  20.10.18 08:33 Megyei

Négyszázezer magyar gyerek nő fel olyan családban, ahol alkoholfüggő valamelyik szülő.