Orvosi béremelés: a törvény, ami további módosításra vár - A Hét videója

Privátbankár
-
 20.10.09 19:31Gazdaság

Október 6-án kedden a Parlament elfogadta az egészségügyi jogállásról szóló törvényt, amely a régóta várt béremelést és a hálapénz kivezetését is magában foglalja. Ugyanakkor olyan feltételeket is szab a törvény, amit az egészségügyi társadalom nem fogad el, további módosításokkal és tárgyalásokkal szeretnék elérni, hogy az e felett…

5 kapcsolódó hír

Sürgősségi kezelés: átalakulás előtt az egészségügy

ATV
-
 20.10.10 14:40Belföld

Viharos gyorsasággal fogadta el a Parlament az orvosok béremeléséről és a hálapénz szankcionálásáról szóló tervezetet. Történelmi léptékű emelésről van szó ugyan, de még nem világos, hogy pontosan milyen feltételek árán. A Hetek cikke.

Újabb egyeztetésre hívta Pintér Sándor a Magyar Orvosi Kamarát

ATV
-
 20.10.09 12:20Belföld

Példa nélküli gyorsasággal és parlamenti támogatással fogadták az orvosi béremelésről és a hálapénz kivezetéséről szóló törvényt. Egy 2013-as felmérés szerint az orvosok csupán 6 százaléka támogatja a hálapénzt.

Pintér Sándor kedden tárgyal az orvosi kamara vezetőivel

24.hu
-
 20.10.10 16:19Belföld

A köztestület vezetői változásokat szeretnének elérni a fizetésemelésekről is rendelkező törvényben.

Pintér Sándor levelet írt a Magyar Orvosi Kamarának

Napi.hu
-
 20.10.09 17:10Belföld

Példa nélküli gyorsasággal és parlamenti támogatással fogadták az orvosi béremelésről és a hálapénz kivezetéséről szóló törvényt. Egy 2013-as felmérés szerint az orvosok csupán 6 százaléka támogatja a hálapénzt. Az új jogállás bevezetése, valamint a törvény egyéb passzusai viszont komoly felzúdulást keltettek az orvostársadalomban. Pintér…

"Magyarországon nincs két szektorra elegendő orvos"

HáziPatika
-
 20.10.10 04:05Egészség

Visszafordíthatatlan károkat okozhat a hazai ellátórendszerben, ha egyeztetés nélkül hozzák meg az új, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény végrehajtási rendeleteit.