Gyújtsunk gyertyát este 7-kor!

Életforma
-
 20.10.06 13:30Életmód

Két szomorú aktualitása is van a Göncz Árpád Alapítvány kérésének. Az egyik, hogy öt éve ezen a napon hunyt el az egykori köztársasági elnök; a másik pedig, hogy ez az aradi vértanúk emléknapja is.

4 kapcsolódó hír

Felkelő, elítélt, köztársasági elnök: öt éve hunyt el Göncz Árpád

Blikk
-
 20.10.06 14:59Belföld

Fegyverrel harcolt a világháborús ellenállásban, 1956 után életfogytiglanra ítélték, mégis a rendszerváltás utáni első köztársasági elnökként lett igazán ismert Göncz Árpád. Ha nem lépett volna politikai pályára, J. R. R. Tolkien: Gyűrűk Ura című regényének fordításáért akkor is sokan ismernék a nevét. Kalandos élete ma öt éve, 93 éves korában ért

Göncz Árpád a mintakép

Hírklikk
-
 20.10.06 18:08Belföld

Öt éve nincs már köztünk az az ember, aki megmutatta, hogy a hatalom valójában szolgálat, és hogy a politikának emberi arca is lehet. Öt éve hunyt el Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni köztársaság első elnöke.

Aki csokival nyugtatta a megilletődött történészt – Göncz Árpádra emlékezünk

Klubrádió
-
 20.10.06 15:17Vélemény

Öt éve hunyt el Göncz Árpád, Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnöke. Lányával, Göncz Kingával és Rainer M. János történésszel idéztük fel az emlékét. 

Öt évvel ezelőtt ezen a napon halt meg Göncz Árpád: mondott valamit, amihez Áder sosem érhet fel

Ellenszél
-
 20.10.06 09:46Vélemény

Öt évvel ezelőtt, 94 éves korában meghalt Göncz Árpád író, műfordító, politikus, a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök. Éppen idén volt a 30 éves évfordulója annak,