„Szuperenzimet” hoztak létre brit kutatók a műanyaghulladékok lebontására

Mandiner
-
 20.09.30 15:36Gazdaság

Olyan „szuperenzimet” hoztak létre brit kutatók, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot.

17 kapcsolódó hír

Egy speciális enzimmel hatszor gyorsabban lebonthatóak a műanyagok

Liner
-
 20.10.01 07:31Életmód

Igazán különleges enzimkoktélt alkottak meg európai és amerikai kutatók, amely segítségével csökkenthetnének a globális műanyag-szennyezettségi terhelésen.

Óriási áttörés: itt a brit szuperenzim, ami pár nap alatt lebontja a PET-palackot

168.hu
-
 20.09.30 16:32Tudomány

Olyan szuperenzimet hoztak létre brit kutatók, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot.

“Szuperenzimet” hoztak létre brit kutatók a műanyaghulladékok lebontására

Tudás.hu
-
 20.10.01 04:05Tudomány

Olyan “szuperenzimet” hoztak létre brit kutatók, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot. A Portsmouth-i Egyetem szakemberei a PETáz nevű műanyagbontó enzimet kombinálták egy másik enzimmel, hogy felgyorsítsák a lebontási folyamatot. Az új szuperenzim jelentős hatással lehet a…

Találtak egy enzimet, ami felzabálja a műanyagot

Vezess
-
 20.09.30 15:57Életmód

Olyan szuperenzimet hoztak létre brit kutatók, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot.

"Szuperenzimet" hoztak létre brit kutatók a műanyaghulladékok lebontására

Agrotrend
-
 20.09.30 15:48

Olyan "szuperenzimet" hoztak létre brit kutatók, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot.

Létrehoztak egy szuperanyagot, ami hatszor gyorsabban bontja le a műanyagot

Player
-
 20.10.01 08:04Életmód

A kutatók is meglepődtek az eredményen, ugyanakkor szerintük ez csak rész siker az egyik legjelentősebb környezeti probléma, a műanyagszennyezés ellen vívott harcban.

"Szuperenzimet" hoztak létre brit kutatók a műanyaghulladékok lebontására

Startlap
-
 20.09.30 15:48Életmód

Olyan "szuperenzimet" hoztak létre brit kutatók, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot.

Elkészült az új anyag, hatszor gyorsabban bontja le a műanyagot

HVG
-
 20.09.30 16:03Infotech

A műanyagfaló PETáz enzimet használva olyan anyagot alkottak brit szakemberek, amely a korábbiaknál is gyorsabban tünteti el a plasztikot. Ahhoz viszont még mindig túl lassú, hogy a laboratóriumon kívül is bevessék.

Műanyagot lebontó "szuperenzimet" fejlesztettek ki!

Ecolounge
-
 20.10.01 00:09Tudomány

Brit kutatók olyan "szuperenzimet" hoztak létre, amely egy korábbi enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot.

Több száz év helyett pár nap alatt bontja le a műanyagot az új szuperenzim

Pesti Hírlap
-
 20.09.30 17:34Külföld

Egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabb. Olyan szuperenzimet hoztak létre brit kutatók, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot. A Portsmouth-i Egyetem szakemberei a PETáz nevű műanyagbontó enzimet kombinálták egy másik enzimmel, hogy felgyorsítsák a lebontási…

Minden eddiginél gyorsabban eszi a műanyagot egy új szuperenzim

Qubit
-
 20.09.29 17:36Tudomány

A japán műanyagevő baktériumból állították elő brit és amerikai kutatók az enzimet, amely további kísérletek után egy-két éven belül elérhető lehet az újrahasznosító ipar számára.

Rendkívül hatékonyan bontja a műanyagot egy új szuperenzim

Élő bolygónk
-
 20.10.01 06:43Életmód

Az eddigiekhez képest hatszor gyorsabban bontja le a műanyag palackot egy szuperenzim, amelyet műanyagevő baktériumokból fejlesztettek ki brit és amerikai tudósok.

Új lehetőség a műanyagpestis felszámolásában

Origo
-
 20.09.30 16:30Tudomány

"Szuperenzimet" hoztak létre brit kutatók a műanyaghulladékok lebontására.

Szuperenzimet hoztak létre brit kutatók a műanyaghulladékok lebontására

Dehir
-
 20.09.30 15:51Megyei

Washington - A Portsmouth-i Egyetem szakemberei a PETáz nevű műanyagbontó enzimet kombinálták egy másik enzimmel, hogy felgyorsítsák a lebontási folyamatot.

Műanyagot fal az új szuperenzim – hatszoros sebességgel

Az Üzlet
-
 20.09.30 15:30Tudomány

Brit kutatók olyan "szuperenzimet" hoztak létre, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot.

“Szuperenzimet” hoztak létre brit kutatók a műanyaghulladékok lebontására

8400 Info
-
 20.09.30 14:09Színes

Olyan “szuperenzimet” hoztak létre brit kutatók, amely egy korábban kifejlesztett enzimnél hatszor gyorsabban képes lebontani a műanyagot. A Portsmouth-i Egyetem szakemberei a Petáz nevű műanyagbontó enzimet kombinálták egy másik enzimmel, hogy felgyorsítsák a lebontási folyamatot. Az új szuperenzim jelentős hatással lehet a…