Hatékonynak bizonyult egy hazánkban is fejlesztett szer a vírus ellen

Demokrata
-
  20.09.30 13:36 Tudomány

A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából biztató, hogy klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a tünetekkel szemben.

26 kapcsolódó hír

Örvendetes bérnövekedés

IT Business
-
  20.09.30 16:58 Infotech

Nagyon komoly intézkedések állnak a bérnövekedések hátterében, mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Magyar kutatások is segíthetik a hidrogén felhasználását a zöld gazdaságban

New Technology
-
  20.10.01 08:33 Cégvilág

A zöld hidrogén nélkülözhetetlen eszköz a 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (Itm) éppen ezért kiemelten fontosnak tartja a hidrogén- (és biometán-) technológiákon alapuló pilot projekteket – mondta Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, akit az Itm közleménye idéz. Az…

Schanda: A magyar felsőoktatás felkerült a nemzetközi térképre

HírTV
-
  20.10.01 12:07 Vélemény

Schanda Tamás megjegyezte: idén több mint 90 ezren jelentkeztek magyar felsőoktatási intézményekbe és háromnegyedük felvételt is nyert.

Hatékonynak bizonyult a favipiravir a COVID-19 ellen, kezdődhet a magyar betegek kezelése

WebBeteg
-
  20.09.30 14:35 Egészség

A hatóanyag klinikai vizsgálatait végző konzorcium megszerezte a szükséges engedélyeket - írja a hvg.hu.

Magyar betegeken tesztelhetik először az ígéretes koronavírus elleni gyógyszert

Liner
-
  20.10.01 05:50 Életmód

A favipiravir nevű készítmény klinikai vizsgálatait végző konzorcium megszerezte a kísérletekhez szükséges engedélyeket, így hamarosan megkezdődhetnek az emberi tesztek a hatóanyaggal.

Koronavírus: jó hírt kaptak a magyar betegek

Napi
-
  20.09.30 15:25 Belföld

Japán klinikai kísérletek bizonyították, hogy a favipiravir hatékony szer a Covid-19 tüneteivel szemben, ami a hatóanyag hazai fejlesztése szempontjából is nagyon biztató – jelentett ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

A japán gyógyszer is hatékony a koronavírusos betegek gyógyításában - Jöhet a magyar betegek kezelése

Portfolio
-
  20.09.30 12:29 Gazdaság

A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították: hatékony a szer a COVID-19 tüneteivel szemben” – jelentett ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

Koronavírus: új szerrel gyógyítják a betegeket itthon

HáziPatika
-
  20.10.01 11:14 Egészség

Megvannak a favipiravir magyarországi klinikai vizsgálatához szükséges engedélyek, így a magyar betegek már bizonyítottan hatékony vírusellenes kezelést kaphatnak.

Itm: hatékony a favipiravir, kezdődhet a magyar betegek kezelése

Koronavírus.gov
-
  20.09.30 15:24 Egészség

Az ITM már a koronavírus-járvány első hulláma idején több mint 20 fejlesztési programot indított el a védekezés hatékonyságának biztosítására. A 2020 áprilisában rendelkezésre álló, előzetes klinikai adatok alapján, a Természettudományi Kutatóközpont (TTK) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vezetésével kezdődött meg a széles…

Itm: minden kutatás kulcsfontosságú a járvány elleni harcban – Kezdődhet a magyar betegek kezelése

Blikk
-
  20.09.30 14:40 Belföld

Egyszerre kell megvédenünk az emberek életét és egészségét, és biztosítanunk azt, hogy Magyarország működjön, ezért is kulcsfontosságú minden kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti.

ITM: hatékony a favipiravir, kezdődhet a magyar betegek kezelése

Vásárhely24
-
  20.10.01 09:25 Belföld

Egyszerre kell megvédenünk az emberek életét és egészségét, és biztosítanunk azt, hogy Magyarország működjön, ezért is kulcsfontosságú minden kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti. A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19…

Hatékonynak bizonyult a favipiravir a Covid–19 ellen, kezdődhet a magyar betegek kezelése

HVG
-
  20.09.30 13:47 Infotech

A hatóanyag klinikai vizsgálatait végző konzorcium megszerezte a szükséges engedélyeket.

Munkáshotelt épít Szabolcsbákán és Nyírkarászon a Master Good

Szon
-
  20.09.29 13:08 Gazdaság

A fejlesztésre az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán nyert állami támogatást az európai szinten ötödik legnagyobb csirke profilú élelmiszeripari vállalkozás.

Október elsejétől új fokozatba kapcsol Magyarország megtisztítása

Élő bolygónk
-
  20.10.01 06:37 Életmód

Két hónap tesztidőszakot követően október elsején kezdődik a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű program részeként az illegális hulladélkerakók felszámolása az országban – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Hatékony a favipiravir

Magyar Hírlap
-
  20.09.30 15:46 Életmód

Megkezdődhet a magyar betegek kezelése.

Szijjártó: A magyar gazdaság életerőssé vált

hirado.hu
-
  20.09.30 15:03 Gazdaság

Az államnak meg kell védenie az emberek élete és egészsége mellett a munkahelyeket is.

Az ITM szerint kezdődhet a magyar betegek kezelése, mert hatékony a favipiravir

Pesti Hírlap
-
  20.09.30 13:14 Vélemény

Egyszerre kell megvédenünk az emberek életét és egészségét, és biztosítanunk azt, hogy Magyarország működjön, ezért is kulcsfontosságú minden kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti. A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19…

Hatékonynak bizonyult a Pécsett is vizsgált favipiravir

Pécsi Újság
-
  20.09.30 12:46 Megyei

Egyszerre kell megvédenünk az emberek életét és egészségét, és biztosítanunk azt, hogy Magyarország működjön, ezért is kulcsfontosságú minden kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti. A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19…

Schanda Tamás: a magyar felsőoktatás felkerült a nemzetközi térképre

Dehir
-
  20.10.01 12:03 Megyei

Budapest - Egyre nagyobb hírnevet vív ki magának a világban a hazai felsőoktatás– mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten.

Csodát ígérő honlapokra csapott le a fogyasztóvédelem

KamaraOnline
-
  20.10.01 09:01 Gazdaság

Március óta csaknem száz megtévesztő webáruházat ellenőrzött próbavásárlással az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) IT laboratóriuma; a csodát ígérő termékeket kínáló honlapokat jellemzően a szürke zónában mozgó, fiktív cégek működtetik.

ITM: hatékony a favipiravir, kezdődhet a magyar betegek kezelése

Körös Hírcentrum
-
  20.10.01 08:00 Megyei

Egyszerre kell megvédenünk az emberek életét és egészségét, és biztosítanunk azt, hogy Magyarország működjön, ezért is kulcsfontosságú minden kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti. A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19…

Japánban bevált, így hazánkban is alkalmazni fogják az új gyógyszert

Egészséginfó.hu
-
  20.09.30 19:56 Egészség

Kulcsfontosságú minden magyarországi kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti. A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19 tüneteivel szemben – jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti…

Koronavírus – Hatékony, itthon is kezelhetnek favipiravirral

Az Üzlet
-
  20.09.30 14:22 Gazdaság

A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a Covid-19 tüneteivel szemben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (Itm).

Hatékony a favipiravir a Covid ellen, kezdődhet a magyar betegek kezelése

Kisalföld
-
  20.09.30 12:54 Életmód

A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon biztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19 tüneteivel szemben.

Koronavírus: hatékony a favipiravir, kezdődhet a magyar betegek kezelése

Pharmindex
-
  20.09.30 10:30 Egészség

A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19 tüneteivel szemben - jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a szaktárca szerdai közleménye szerint.